Cercar

Llibres comentats a Ràdio Cambrils


Una setmana més aquí teniu les nostres recomanacions:

DARABUC. ¿Tres han de ser?. Pontevedra: OQO, 2011. I1 OQO


Àlbum il·lustrat on Darabuc reinterpreta un conte popular en el que una jove es vol quedar amb els seus tres pretendents. Aquesta decisió provoca un enfrontament amb la seva mare que envia als pretendents a fer un llarg viatge en el que han de trobar un objecte meravellós que faciliti l’elecció de marit. Però res no sortirà tal i com pensava la mare perquè els pretendents viatjaran junts i ben avinguts i finalment la mare es mostrarà flexible i respectarà la decisió de la seva filla, ja que més enllà de les convencions el que més li importa és la felicitat de la seva filla.

El text està acompanyat per unes fantàstiques il·lustracions de Fàtima Afonso que acaben d’arrodonir la història. I finalment un consell: fixeu-vos en els noms dels pretendents!




MARTÍN GARZO, Gustavo. El Hada del agua. Madrid : Ediciones SM, cop. 2010, I2 SM



Àlbum il·lustrat de gran format que ens parla de les fades de l’aigua, criatures meravelloses però molt tímides que s’amaguen en les profunditats del bosc, allà on hi ha fonts o riuets. Una d’elles va a parar a un toll de la ciutat i una dona pensant que és una fulla la recull i la porta a casa. Allí la fada es troba amb un bebè, una de les criatures que més s’estima, i comparteix tres dies amb ell. Finalment ha de marxar però li deixa un regal que el bebè no descobrirà fins que serà adult.

El text està acompanyat per unes magnífiques il·lustracions d’Alfonso Ruano, que transmeten perfectament la tendresa i màgia de la història.

Més informació: Culturamas





Share/Bookmark