Cercar

Trobada del Club de Lectura Adult


Ahir dilluns iniciàvem les trobades del Club de Lectura Adult d'aquest 2013.


500 bars i 1 llibreria, de Roser Caminals

Tertúlia del club de lectura
Trobada: 28/01/2013
Valoració mitjana: 5  (6 màxim)
Assistents: 13


La tertúlia, que ha comptat amb el suport de l’Antena del Coneixement de la URV ha estat dirigida per Anna Vila Fernàndez (Filòloga, membre de l'Àrea de Literatura del Departament de Filologia Catalana de la URV)

La conversa s’ha construït al voltant d’un Power point que anava centrant els diversos aspectes de la lectura i que contenien també respostes de Roser Caminals a preguntes que els lectors vam tenir possibilitat de fer-li arribar a través d’Anna Vila. Destaquem que:

La novel·la és un relat de la memòria i per tant d’una veritat fragmentada, on les fotografies desencadenen els records. Hi trobem una 3a persona que narra els fets de manera omniscient i una 1a persona que ho fa de manera subjectiva.

Respecte al títol l’autora ens explica que forma part d’una frase que un dels protagonistes li diu a un altre: “Lítica la bravía, quinientos bares y una librería”. El qualificatiu de  “Bravía” és irònic i es refereix a una ciutat indomable i tancada on es llegeix poc i es beu molt. La ciutat té un nom mític perquè és un conglomerat de llocs viscuts i recordats.

Sobre els motius per a escriure ens explica que tenia la necessitat de plasmar les relacions entre una família catalana i una de castellana, de classes i ambients socials diferents. I respecte a la possible incorporació d’elements autobiogràfics ens diu que : La majoria d’escriptors aprofitem elements autobiogràfics quan ens convé, i quan no ens n’apartem.

Igual que a l’autora a tots els integrants del club ens ha agradat el ritme d’aquesta història circular, tancada.


Power Point d'Anna Vila durant la tertúlia


Share/Bookmark