Cercar

Infantils recomanats


Aquesta setmana la nostra recomanació està dedicada a dos àlbums protagonitzats per noies. Són històries reals de superació davant l'adversitat i l'estigma que suposa encara avui ser una dona en determinades cultures.


DEVI, Dulari. Los Colores de Dulari. Madrid: Kókinos, cop. 2011. I2 KOK

Àlbum il·lustrat que explica en primera persona la vida de Dulari, una noia d’origen humil que ha de treballar dur per a poder viure i ajudar la seva família. Un dia, gràcies a la bona disposició de la mestressa de la casa on treballa, aprendrà a pintar i aquest serà el seu nou ofici.

La història està il·lustrada amb escenes quotidianes i usant l’estil tradicional Mithila, el mateix que les dones indies usen per decorar el terra i les façanes de les cases, foragitant la foscor, i que va variant en funció de la comunitat d’on procedeix qui les pinta.

Recomanat per la història de superació i la bellesa de les seves pàgines.

Més informació:


WINTER, Jeanette. La Escuela secreta de Nasreen: una historia real de Afganistán. Barcelona: Juventud, 2010. I2 JOV

Àlbum il·lustrat basat en una història real. Nasreen és una nena que viu amb la seva família a l’Afganistan; un dia els soldats s’emporten el seu pare i al cap d’un temps la mare surt en busca de notícies deixant la nena sola amb la seva àvia. Totes dues queden tristes i l’àvia decideix portar la nena a una casa on ensenyen a les nenes en secret. Allí la nena mitigarà la seva solitud aprenent i compartint amb les altres nenes.

Recomanat perquè ens parla de valors com la tolerància, el respecte o la igualtat i per les fantàstiques il·lustracions de Jeanette Winter que capten els sentiments interns de la protagonista i són com quadres amb imatges de la vida quotidiana.

Més informació a:


Share/Bookmark