Cercar

Infantils recomanats


Com cada divendres aquí teniu els recomanats de la setmana. Podeu aprofitar el cap de setmana per fullejar-los i mirar-los tranquil·lament, s'ho mereixen!



PUIG, Pere. Quan els ogres es queden sols. Barcelona: Proteus, 2012. I2 PRO

Àlbum il·lustrat que a través de la conversa entre un avi i el seu nét, mentre treballen junts arreglant el jardí, i emprant la metàfora de les males herbes ens explica l’horror de la guerra i la deshumanització de les persones, de la seva transformació en ogres/ torturadors. Pere Puig és l’autor de les il·lustracions i de l’adaptació/ transformació del llibre “Eichmmann en Jerusalén. Un informe sobre la banalidad del mal” escrit per Hanna Arendt en aquest conte.

Recomanat, a partir de deu anys, per la qualitat de la història, amb un cert to d’intriga que va descabdellant la trama a poc a poc, i de la il·lustració plena de cruesa sense caure, però, en la morbositat i aportant fins i tot una certa calidesa. Els pares i educadors el poden fer servir tant com una lliçó d’història com per reflexionar sobre el totalitarisme o la defensa de la llibertat i de la dignitat humana.

Més informació a:


ROBLES MARTÍNEZ, Begoña. Un conte de la perdiu blanca: en Plomat. Barcelona: Generalitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, 2012.
I Natura

Llibre de coneixements que forma part dels projecte GALLIPYR (Galliformes dels Pirineus), un programa europeu de cooperació territorial que duu a terme actuacions de conservació i divulgació d’aquestes espècies. Té dues parts: la primera és en format de conte il·lustrat protagonitzat per dos noiets que salvaran aquesta espècie protegida, la perdiu blanca, dels embats dels furtius; la segona dóna les pautes perquè els nois i noies puguin narrar i dibuixar la seva pròpia aventura.

Recomanat per a pares i educadors que vulguin transmetre l’amor pel medi ambient i la conservació de les espècies.


Share/Bookmark