Cercar

Trobada del Club de Lectura Adult


El dilluns 25 de març va tornar a ser un dia intens de lectures, primer es van trobar els integrants del club LF i posteriorment el més veterà dels nostres clubs de lectura: el d'adults.


La nevada del cu-cut, de Blanca Busquets
Tertúlia del club de lectura
Trobada: 25/03/2013
Valoració mitjana: 5.5  (6 màxim)
Assistents: 15


La tertúlia, que ha comptat amb el suport de l’Antena del Coneixement de la URV, ha estat dirigida per Laura Villalba (membre de l'Àrea de Literatura del Departament de Filologia Catalana de la URV)

La conversa s’ha centrat en diversos aspectes de la novel·la. Hem començat parlant dels apunts autobiogràfics que conté: el bullying que experimenta una de les protagonistes, la Lali, i que Blanca Busquets, autora de la novel·la, esmenta en alguna entrevista com una experiència viscuda en carn pròpia, i les arrels rurals de les protagonistes que també són compartides per l’autora.

A continuació ens hem centrat en diversos aspectes de l’obra mitjançant la lectura d’alguns fragments que parlaven del poder curatiu que sobre les protagonistes exerceix l’escriptura i també la lectura, dels silencis i les experiències vitals compartides, etc. Així com de la presència de Caterina Albert, Víctor Català, i especialment la seva obra Solitud en la vida de totes dues.

També ha estat tema de debat l’estructura en capítols alterns, cadascun dels quals ens parla amb la veu de la Tònia o de la Lali, dues dones separades per cent anys de diferència, però que comparteixen una mateixa passió per l’escriptura i la literatura, així com unes profundes ferides a l’ànima. Mitjançant els seus relats viurem la transformació que experimenten les vides de les dones en una Catalunya rural que a poc a poc es transforma socialment i avança cap a la modernitat gràcies, en bona part, a la millora de comunicacions.

Finalment i per tal d’aclarir diversos dubtes de l’entramat de famílies que hi ha a l’obra hem intentat fer un arbre genealògic dels aproximadament 30 personatges que la composen , però a l’hora dels cosins hem tingut una certa dificultat que ha acabat d’amenitzar la trobada.


La lectura ha estat molt ben valorada per tothom i ha agradat especialment la història de la Tònia pel retrat de la vida d’una dona a la Catalunya rural d’inicis del segle XX. Els integrants del club també ham comentat que els agradarà llegir més obres de Blanca Busquets, potser se’n regalaran alguna per sant Jordi!



Share/Bookmark

1 comentaris :

Lectora empedreïda ha dit...

Un llibre i una sessió que ens ha deixat molt bon sabor de boca. L'obra enganxa de seguida i l'interès no decau en cap moment, cosa que s'ha traduït en una puntuació excel·lent.
Enguany el curs no decep.