Cercar

Trobada del Club de Lectura Adult


Dilluns passat vam tenir la darrera trobada del club de lectura adult. Descansarem durant l'estiu, tot i que tenim deures, i ens retrobarem al setembre amb una activitat del projecte Biblioteques amb DO. La Ma Rosa  ens va portar un plum-cake de nous deliciós. Gràcies!

Primavera, estiu, etc., de Marta Rojals
 
Tertúlia del club de lectura
Trobada: 17/06/2013
Valoració mitjana: 5.3  (6 màxim)
Assistents: 12

La tertúlia, que ha comptat amb el suport de l’Antena del Coneixement de la URV, ha estat dirigida per Laura Villalba (membre de l'Àrea de Literatura del Departament de Filologia Catalana de la URV). També s’hi ha afegit el Regidor de Planificació de ciutat i cultura, sr. Francesc Garriga.

La conversa s’ha centrat en diversos aspectes de la novel·la. El títol fa referència a dues estacions de l’any, les que falten, tardor i hivern, les trobem a l’interior del llibre; el total de pàgines és de 365 en una clara referència als dies de l’any, tot i que per estar-ne segurs caldria preguntar-ho a l’autora.

Altres aspectes que els lectors i la conductora han volgut destacar són la frescor i l’equilibri entre els diversos components de l’obra. Hi trobem nostàlgia, intriga, humor i sentiment. També originalitat en el llenguatge narratiu, a tothom li ha encantat el registre dialectal, ho han trobat un element clau per a la recomanació.

Un altre element important ha estat la identificació generacional amb els protagonistes; tot i que alguns dels integrants del club ja hem deixat enrere els 50 compartim amb ells una joventut sense mòbil ni Internet, les cartes per correu, etc. tal i com Marta Rojals ja ha comentat en alguna entrevista.

La resta de la tertúlia ha passat per comentar les diferències entre la vida rural i urbana, el final obert i les relacions familiars i amoroses dels personatges protagonistes, temes tots que han donat molt de joc. No ho comento més extensament per no desvetllar l’argument a tots aquells que encara no l’han llegit i ho vulguin fer. Crec que no us decebrà gens ni mica!



 Si us animeu a llegir-la, podeu fer les vostres aportacions i comentaris a: 



Més informació:



Share/Bookmark

1 comentaris :

Rosa Ma ha dit...

Marta Rojals l'autora del llibre que vam comentar, m'ha enviat un correu on diu: Em fa molta il·lusió que després de tres primaveres del Primavera l'hàgiu tingut present per la vostra xerrada.
Una abraçada forta per a tu i extensiva a tots els participants!

Crec que les gràcies les hi hauríem de donar a ella per les bones estones que ens ha fet passar i encoratjar-la a continuar escrivint. Esperem la pròxima novel·la!!!