Cercar

Infantils recomanats

Aquesta setmana la recomanació té un sabor molt clàssic. Hi fas una ullada?


REBOUL, Anne-Marie. La reina de la neu. Barcelona: Baula, 2011. I2 BAU


Una nit que en Kay mirava pel foradet del vidre abans d’anar-se’n a dormir, va veure com un floc molt delicat es posava al peu del roser. En comptes de fondre’s, el floc es va eixamplar i es va transformar en una jove de cara pàl·lida, vestida amb vels de neu i amb el cap cobert de cristalls de gebre. Era increïblement bella i resplendent, però els seus ulls travessaven amb un esclat blau incessant. Va fer un senyal cap a la finestra, com una invitació...

Aquest és un fragment d’una nova versió del clàssic, d’Andersen, La Reina de la neu o de les neus, una història amb una de les malvades més fascinants de la literatura infantil. Una dona bella, poderosa i cruel que domina a la perfecció la manipulació dels sentiments i que és capaç de provocar allaus i pedregades simplement amb una bufada.

L’adaptació que us presentem manté l’estructura original de rondalles o capítols, cadascun centrat en una de les aventures viscudes per la Gerda en la recerca del seu amic Kay, que ha estat captivat per la Reina. Està il·lustrada per Miss Clara  amb el seu estil entre suggeridor i oníric. L’editorial Baula també mereix felicitació per l’acurada presentació d’aquest clàssic, una petita joia!

Recomanat als amants d’Andersen o dels contes clàssics així com per a llegir en família. Segur que aconseguiu que els petits escolten bocabadats aquesta història que com tots els grans contes transmet emoció, fascinació i valors. 

Més informació:
Bloc L’elefant trompeta
Cornabou 


Share/Bookmark