Cercar

Infantils recomanats


Avui us proposem una visita al país de les granotes. Som-hi!

CALI, Davide. La Reina de las ranas: no puede mojarse los pies. Barcelona: Libros del zorro rojo, 2013. I2 ZOR


Àlbum il·lustrat protagonitzat per una colònia de granotes, que vesteixen i actuen com si fossin humanes. Aparentment viuen una vida tranquil·la i sense complicacions fins que un dia una corona cau dintre de l’estany i una de les granotes es converteix en reina. I aquí començaran els problemes perquè:

Una reina de las ranas no puede hablar con las demás ranas, no puede mojar-se los pies, y debe tener una gran hoja de nenúfar para ella sola. Debe comer  solo moscas gordas, dar órdenes y castigar a las ranas si no obedecen inmediatamente.

En un primer moment la resta de granotes no hi veu cap problema però aviat es començaran a qüestionar el perquè del domini d’una granota i dels seus consellers sobre les altres. Un final enginyós és el colofó d’aquesta mena de faula que ens parla de l’absurditat del poder absolut, de la malícia dels poderosos i de la força dels oprimits, quan s’uneixen, contra la injustícia.

Una encertada proposta de Libros del Zorro rojoque en la seva presentació també diu que inclou “una metafòrica reflexió sobre la teoria del caos”. Hi esteu d’acord?

Us el recomanem per compartir en família perquè a part de passar una estona divertida amb les il·lustracions, plenes de gracia i de detalls, podreu reflexionar amb els més petits sobre el poder i les seves conseqüències.

Més informació


Share/Bookmark