Cercar

Trobada del Club de Lectura Adult


Ahir dilluns vam iniciar de nou les trobades del Club de lectura Adult, que s'allargaran fins al mes de juny. La lectura proposada era:

Narcolepsia, de Jordi Ledesma

Tertúlia del club de lectura
Trobada: 28/10/2013
Assistents: 20

La tertúlia ha comptat amb la presència de l’autor i el suport de l’Antena del Coneixement de la URV.

Després d’uns moments dedicats a la presentació de l’autor i a la seva elecció per iniciar un nou cicle de trobades del club, a càrrec de Rosa Ma Fusté, es va cedir la paraula a l’autor perquè anés explicant la gènesi de l’obra i el seu recorregut editorial i lector.

Ens ha explicat que primer es va autoeditar amb Silva i posteriorment va rebre l’oferta de l’editorial Alrevés. També la seva participació a la Semana Negra de Gijón i la bona rebuda per part de la crítica.

La conversa es va anar centrant en diversos aspectes de la novel·la:
  • La ingent tasca de documentació per escriure una novel·la versemblant sobre el tema del tràfic de drogues.
  • La força dels personatges protagonistes: Julio Perla i John Claudio.
  • Barcelona i la seva evolució urbanística i social, en la primera part de l’obra.
  • El final obert i la desaparició dels personatges femenins que acompanyen a Julio en el seu ascens, i el van polint i refinant.
Va ser una conversa que va durar més del que és habitual en les tertúlies, gairebé dues hores i mitja. I és que tothom hi volíem dir la nostra, opinar sobre personatges i situacions, explicar experiències personals que es podien relacionar d’alguna manera amb la trama o els personatges, i sobretot interrogar l’autor sobre el què, el com i el perquè de tot plegat. Tots estàvem encuriosits per saber com s’escriu una obra amb tants de personatges, escenaris geogràfics diferents i trama complexa.

També en vam llegir alguns fragments en els que sortia Cambrils o la Costa Daurada, es descrivia al protagonista o simplement ens sobtava la manera d’explicar-se de Jordi Ledesma: “pidió perdón con babas en los ojos y lágrimas en la boca”.


Finalment també hi va haver moments de crítica com per exemple que semblava que la malaltia de la narcolepsia, que li aporta el títol, té poca rellevància i les descripcions són de vegades excessives. L’autor va matisar les observacions, sense sentir-se excessivament criticat sinó apreciant-les constructivament, com a millores a tenir en compte en propers textos.

Finalment comentar que l’obra es publicarà properament a Mèxic i que per la primavera tindrem la possibilitat de llegir la nova novel·la de Jordi Ledesma, a qui desitgem molt d’èxit!


Share/Bookmark