Cercar

Infantils recomanats


Avui les recomanacions estan dedicades especialment als Cavallers



ROIG, Roger. Sant Jordi i el drac. Valls: Cossetània, 2013. I Tradicions

Àlbum il·lustrat, de la col·lecció El Patufet i les tradicions catalanes, on aquest personatge protagonista d’un dels contes clàssics més coneguts ens explica les tradicions festives del nostre país.En aquest conte, amb textos en forma de rodolins i il·lustracions d’Hugo Prades, coneixerem com l’arribada d’un drac ferotge a la vila de Montblanc provoca la por i la desgràcia entre tots els vilatans. El cavaller sant Jordi, com ja sabeu, posarà un final feliç a aquesta història. 

SOLER i AMIGÓ, Joan. L'Estiuet i l'Arc de Sant Martí. El Papiol: Efadós, 2012. I2 EFA

Àlbum il·lustrat de la col·lecció Vet aquí, que vol apropar als infants aquelles llegendes menys conegudes o populars del nostre país. La contraportada ens explica que: 
Sant Martí era el patró de cavalleria abans que sant Jordi li guanyés el títol. No solament era patró dels cavallers sinó també de tots els qui, per ofici, tenien cura dels cavalls i mulats, del bestiar de ferradura. Fargaires, ferrers i forjadors també el tenien com a protector.


En obrir les pàgines del llibre ens trobem amb en Martí, soldat romà, que torna cap a casa. La tornada se li fa feixuga ja que ha començat l’hivern, els dies són curts i foscos, i ell té moltes ganes de tornar a casa i retrobar-se amb els seus pares. Un dia molt fosc i molt fred es troba al mig del bosc amb un pobre que li demana ajuda i amb ell comparteix el seu menjar i també la seva capa. La seva generositat es veu recompensada amb un esclat de primavera, que coneixem amb el nom de l’estiuet de sant Martí, però és clar el dimoni sempre està a l’aguait i ara li proposarà un joc. Voleu saber com continua? Doncs a la biblioteca trobareu el llibre, us està esperant!


CLARÀ i VALLÈS, Tura. Un Comtat a l'època medieval. Barcelona: Comanegra: Generalitat de Catalunya, Institut Català de les Indústries Culturals, 2012. I 94 COM

Llibre de coneixements amb il·lustracions plenes de detall i de realisme que ens submergeix en l’edat mitjana. Al llarg dels seus 13 capítols coneixem la societat i la seva estructura jeràrquica; nobles, bisbes, monjos, pagesos, artesans, etc. desfilen per les seves pàgines explicant-nos com era la seva vida quotidiana. També hi reconeixem paisatges coneguts com Besalú i el seu famós pont.  

A l’interior del llibre trobem les il·lustracions en forma de làmina que ocupen les pàgines senars i van acompanyades, a l’altra pàgina, de textos que proporcionen dos nivells de lectura: a l’esquerra el text destinat als joves i a la dreta, en format més petit, el text adreçat als adults. A més trobem petites il·lustracions de suport que permeten fer una lectura encara més aprofundida, enriquint-la amb detalls com l’alimentació, l’evolució del calçat i d’altres.

Recomanat per a tots aquells que vulguin descobrir com era la vida a la Catalunya medieval.


Share/Bookmark