Cercar

M'ha agradat llegir...


REAL, Antoni. Salnitre. Barcelona: Meteora, 2013. N(REA)SAL


El periodista Antoni Real ens presenta la seva segona novel·la, Salnitre,una història situada a les coves de Collbató, a les muntanyes de Montserrat, un escenari extraordinàriament fascinant i literari. 

L’obra s’inicia amb l’arribada d’un grupet heterogeni de persones, que no es coneixem entre elles, a l’entrada de les coves. El guia, que n’està sortint per iniciar les seves vacances, decideix fer-los la visita. Li sap greu que hagin fet el viatge en va:

“Amb el braç dret indica la porta i fa passar els nou visitants a dins de la cova. Els rep una mena de vestíbul ple de cadires arrenglerades... El guia tanca la porta amb clau just en el mateix moment en què un cel que octubreja, extraordinàriament nuvolós, es desploma i fa espetegar la tronada més forta que cap dels visitants ha sentit mai a la vida. La detonació fa encongir les espatlles de tota la colla. Només en Jepis aguanta com si res.
-Tranquils, aquí dins estem segurs.
I mentre fa girar per segona i última vegada la clau murmura en veu molt baixa una expressió ben anglosaxona: 
-I hope...
Darrere la porta de ferro es pot sentir com cau una impressionant cortina d’aigua. El guia mira de reüll al sostre; ara ni tan sols ell pot dissimular una certa incomoditat. És el tercer dia seguit que plou amb intensitat i sap perfectament que aquesta muntanya i els aiguats no tenen gaire bona relació...” pàg. 17

La visita comença amb força normalitat i el guia els va explicant les curiositats de cada espai on arriben, però la tempesta exterior cada cop és més violenta i provoca que les coves es quedin sense electricitat i per tant sense llum. El guia aconsegueix portar tothom a la porta de sortida, que malauradament està bloquejada per una esllavissada. Què passarà? Com continua la història? Això és el que us convido a descobrir... 

Estic segura que no us decebrà i que us passarà com a mi, que no veia el moment de reprendre la lectura!



(Rosa Ma. Fusté)


Share/Bookmark