Cercar

Infantils recomanats

Aquest divendres us vull recomanar dos àlbums amb textos de Pep Molist, company de professió, que sempre presenta propostes interessants i divertides. No us els perdeu!



MOLIST, Pep. Guirigall al mercat : la llegenda del mercat de Calaf. El Papiol: Efadós, 2012. I Tradicions


Àlbum il·lustrat protagonitzat pel Pere, un noiet, a qui els pares encarreguen que vagi al mercat a vendre bestiar. 
Quan en Pere va sortir de casa, va notar un fred més intens que el d’altres dies, que ja és dir! A Calaf, l’hivern és tan gelat que si les pedres tinguessin cor aquest quedaria ben glaçat.El Pere decideix abrigar-se bé i continuar cap al mercat a fer allò que li han demanat, però quan hi arriba es troba un núvol que cobreix la Plaça Gran i molt de silenci; tota la gent s’intenta comunicar però les paraules sortien de la boca de les persones, però, tot seguit, quedaven glaçades i s’enlairaven cap al cel, com si fossin un globus. 



El núvol es va fent cada cop més gran i es va omplint de paraules i de sorolls fins que el sol va treure el nas i un raig va impactar sobre el núvol. Les paraules embolicades per una cap més prima de gebre, es van desglaçar: eren les paraules més suaus, més dolces i més fines que mai s’havien sentit!  Us convido a descobrir com continua la història, si el sol aconsegueix desglaçar totes les paraules del núvol i què passa amb elles... El guirigall... us està esperant!

Us el recomano perquè a més de saber d’on ve aquella expressió “sembla el mercat de Calaf” hi descobrireu la Mercè Galí que hi aporta unes il·lustracions plenes de sensibilitat i de detalls que enriqueixen i acompanyen el text.



MOLIST, Pep. Els Nens voladors. Barcelona: Baula, 2012. I1 CON LLETRA LLIGADA 


Àlbum il·lustrat de la col·lecció Contes esbojarrats formada per textos en lletra lligada, i amb històries plantejades amb humor, ironia i un punt de surrealisme. 
Aquest està protagonitzat per la Roser que va trobar una velleta que plorava de gana. Sense pensar-s’hi gens ni mica, la Roser li va donar l’esmorzar. Tot seguit, la vella es va convertir en una fada.
-Pots demanar el do que vulguis i te’l concediré –va dir la fada-
La Roser va quedar palplantada amb la boca oberta...
I fins aquí us puc explicar, perquè sinó quin al·licient tindria venir a la biblioteca i descobrir –ne els secrets?
Tan sols puc afegir que la història fa honor al títol de la col·lecció: us farà passar una estona esbojarrada i divertida. A la vegada, però, també us farà pensar i és que més enllà de l’anècdota que s’hi explica ens parla de perseguir la felicitat, de defensar les teves eleccions sense por i escollint allò que et dicta el cor. El text original de Pere Calders ha estat adaptat per Pep Molist, i il·lustrat per Lluís Farré que li ha acabat d’aportar el to desenfadat i colorista que tant li escau.




Share/Bookmark