Cercar

Juvenils recomanats

Amb motiu de la cloenda dels Clubs infantil i juvenil de la Biblioteca hem llegit en la darrera trobada del Club Juvenil l'Anticlub d'Àgel Burgas, il·lustrat per Ignasi Blanch. 

De ben segur que molts sabreu de quin llibre parlo perquè és lectura obligatòria als Instituts de Cambrils.

El títol d'aquest llibre és ben clarificador: l'Anticlub, amb el qual podem intuir quin serà el seu argument. La història se situa en una escola concertada de Barcelona on un grup d'amics amb característiques ben singulars -podríem dir que són els marginats de la classe- decideixen formar un club. El club dels "antis". El club que decideix lluitar contra les injustícies i els prejudicis de forma clandestina.

Els fets s'ordenen en la novel·la cronològicament perquè el narrador, un dels components del club, ens explica totes les accions del club des que es funda a 6è de primària fins a 3r d'ESO quan es dissol. Després hi ha un salt de 5 anys en el temps quan els protagonistes en la seva darrera trobada tenen ja 20 anys.

La novel·la sap plasmar molt bé la vida a l'escola i les inquietuds dels adolescents. D'una forma molt natural aborda temes com els prejudicis, l'acceptació en el grup, l'autoestima, les relacions amb els pares i els professors o la imatge personal amb el rerefons de l'anorèxia.

M'ha agradat especialment l'actitud del narrador, que deix lloc al lector perquè reflexioni sobre les accions del club. I el final, amb una reflexió més madura del narrador sobre l'etapa adolescent i l'efecte implacable del pas del temps.

 


Share/Bookmark