Cercar

Infantils recomanats



SERVANT, Stéphane. Rínxols d'ós. Barcelona: Joventut, 2014. RECEPTES PARES I1 JOV
 

Aquesta nit és el gran Carnaval del bosc. A la cabana de la família Ós tot preparen la seva disfressa. El Papa Ós es veu fantàstic vestit de Llop ferotge. La Mama Ós acaba de cosir la seva disfressa de Ventafocs i tu, Osset?


Sembla que la família no hi està gens d’acord i intenta que canviï d’opinió, cadascú li fa una proposta diferent tot esperant aconseguir que canviï de disfressa. Què us sembla, ho aconseguiran?
Phili
Us recomano aquest àlbum perquè té unes il·lustracions –coloristes i expressives-  que m’han agradat molt, però el que més m’ha agradat ha estat que, en clau d’humor, ens proposi trencar amb les convencions i amb els gèneres establerts. Quantes vegades no hem sentit que aquest jersei o aquests mitjons són de nen o de nena. Què us sembla si comencen a eliminar prejudicis i establim un diàleg amb els més petits per parlar-los de la lliure elecció?


STEAD, Philip C. Oso quiere contar una historia. Barcelona: Océano, 2013. I1 TRA

L’hivern és a punt d’arribar i Ós comença a tenir molta son. Però abans d’anar a dormir, Ós vol contar una història... i buscant pel bosc es va trobant als seus amics: el ratolí, l’ànec, la granota o el talp, però tots estan molt enfeinats perquè l’hivern s’apropa. Finalment Ós es posa a hivernar i quan es desperta...

Us recomano molt especialment aquesta història circular que ens parla d’amistat, de generositat i sobretot de paciència, que a més té unes precioses il·lustracions que ens transporten directament al bosc, a l’inici de l’hivern i l’arribada de les primeres neus.


Trobo que està especialment indicada per llegir en veu alta i a l’hora d’anar a dormir: la seva cadència, la repetició de frases i de situacions segur que agradarà als més petits i els aportarà la tranquil·litat necessària per a tenir feliços somnis.



GREENWOOD, Marie. Animals gegants salvatges. Barcelona: Cruïlla, cop. 2013. I 59 ANI
 

Àlbum de coneixements sobre els animals més grans del nostre planeta, tant els terrestres com els marins. Hi trobarem informació detallada sobre el seu hàbitat, característiques físiques, costums i peculiaritats. La informació es complementa amb abundància de fotografies de l’animal i del paisatge que l’acull. A més hi trobareu un full desplegable que donarà als petits més idea encara de la majestuositat dels diferents animals: elefants, girafes, ossos panda, hipopòtams, balenes, óssos polars i camells.

Recomanat especialment per als petits naturalistes!


Share/Bookmark