Cercar

Infantils recomanats


FARRÉ, Lluís. Canalla. Barcelona: Edebé, 2014. I1 TRE Lletra lligada
 

Hi ha nens que juguen a futbol o amb cotxes elèctrics, de corda o dels d’empènyer. Hi ha nenes que també.
Hi ha nens que juguen a saltar a corda amb nines o amb ninots dels peluts per abraçar. Hi ha nenes que també.

Així comença aquest àlbum de la col·lecció Els meus contes preferits. Tren blau, amb lletra lligada i adreçat a infants a partir de 5 anys, que està escrit i il·lustrat per Lluís Farré, un autor que ha obtingut tres  Premis de la Crítica Serra d'Or al millor conte il·lustrat.

La proposta és un engrescador recorregut pel món dels infants que ens va explicant amb il·lustracions tot el seu món: com juguen, qui són els seus pares, quines aficions tenen, quins somnis i preocupacions... Però hi ha sorpresa i és que si es hi fixem bé les imatges que posa de costat susciten preguntes i un cert desassossec: tenim per exemple una nena del nostre món que vol estar guapa i sortir per la televisió i al costat una del tercer món que ha de carregar bidons d’aigua per dur-los a casa, o un nen amb tantes joguines que fins i tot li impedeixen trobar un espai per jugar-hi i al costat uns nens que juguen amb les joguines que s’han fet ells mateixos amb materials reciclats.

Us la recomano especialment perquè és un àlbum per llegir i comentar en família, per posar de relleu la complexitat del món on vivim i les seves desigualtats, de manera aparentment senzilla –com qui no vol la cosa- i que estic segura que cada vegada que l’obriu i us el mireu atentament hi descobrireu algun detall, algun element que us sorprendrà. No us el perdeu!!!




Share/Bookmark