Cercar

Infantils recomanats



QUERALT, Elisenda. La Màquina de pessigolles. Barcelona: La Galera, 2014. I2 GAL
 
Elisenda Queralt va guanyar el premi Sant Joan de Déu 2013 amb aquesta història que Roger Olmos ha il·lustrat amb el seu traç característic.

Es tracta d’un àlbum que crec que sorprendrà a grans i petits pel seu caire surrealista i entranyable. En Pere Totselsgustos és un inventor i venedor interplanetari d’estris de primera mà que arriba al Planeta de les Mans. Allí hi viuen tot tipus de mans: primes, gruixudes, peludes, sense pèl, amb els dits llargs, amb els dits curts... i la Mà alcaldessa li dona la benvinguda i li demana en què el poden ajudar. En Pere, que ha anat per tot arreu i ha venut de tot, pensa que el millor que els pot oferir és la Pessigollera, una màquina de fer pessigolles. La deixa una nit perquè la provin i llavors...

Us recomano aquesta lectura que de manera àgil i amena us introduirà en un món suggeridor ple de mans –dretanes, esquerranes, foradades, manasses i manetes- que a la vegada que fan referència a les nostres virtuts i defectes juguen també amb les frases fetes del nostre idioma i és que quan diem que té la ma foradada volem dir que hi té un forat de veritat?

Llegiu-lo en família, serà com si la Pessigollera us vingués a veure: us fareu un tip de riure i els menuts aprendran a més un munt d’expressions. Paraula de bibliotecària!



Share/Bookmark