Cercar

Infantils recomanats



MOZETIC, Brane.  El País de les bombes, el país dels prats. Barcelona: Bellaterra, 2014. RECEPTES PARES I2 BEL

El país de les bombes era molt gran. S’estenia de nord a sud i allí tot es feia sota el signe de les bombes. Les cases tenien forma de bombes quadrades i els gratacels, que arribaven als núvols, semblaven míssils de debò. Les cases també estaven preparades per si algun dia hi anaven els enemics –cosa que encara no havia passat mai-, llavors els edificis explotarien i els invasors quedarien enterrats a sota...

Així comença aquest conte antibèl·lic escrit fa més de trenta anys i que fins al 2013 no es va publicar a Eslovènia, país on va nàixer el seu autor.

Ens explica la història d’uns nens aparentment feliços que l’única educació que reben  és la bèl·lica, ja que a l’escola només aprenen a examinar bombes i fusells i al carrer només juguen a fer la guerra. Tanmateix en arribar la nit i anar a dormir els seus somnis s’omplen d’imatges desconegudes: un nens menuts jugaven jocs ben estranys. Reien mentre perseguien papallones de colors brillants, feien pastissos amb sorra humida, caminaven descalços per l’aigua del rierol i feien forats a l’argila amb el dit... i aquests malsons ens porten a intentar descobrir aquell país tan estrany on els nens fan coses tan diferents de les que fan ells.

Us recomano que descobriu aquest història que ens fa reflexionar i que va acompanyada d’unes fantàstiques il·lustracions en blanc i negre, quan som al país de les bombes, i que se submergeix en els color quan arribem al país dels prats. La pintora Maja Kastelic va rebre a Eslovènia el premi Hinko Smrekar per aquestes il·lustracions. 


Share/Bookmark