Cercar

Infantils recomanats



SENDAK, Maurice. A la cuina, de nit. Pontevedra: Kalandraka, 2014. I1 KAL

És de nit i en Quel està estirat al llit quan sent uns sorolls que el sobresalten, provoquen que es desperti i cridi Prou!. En fer-ho comença a caure –com si fos una nova Alícia- i va a parar a la cuina on uns cuiners –amb l’aspecte d’Oliver Hardy- estan preparant la massa per fer una coca. Estan tan atabalats que el confonen amb un ingredient i el barregen amb la massa. Quan són a punt d’enfornar-lo en Quel treu el cap i amb la pasta modela un avió per anar a buscar l’ingredient que els falta: la llet!. Aconseguiran fer la coca?

Us recomano aquest àlbum, ja clàssic, que va ser publicat el 1970 i va general un cert escàndol per la nuesa de l’infant protagonista. Aquest fet va provocar que fos censurat en algunes biblioteques públiques i escolars dels Estat Units. Es tracta d’una història onírica, feta de la matèria dels nostres somnis i amb els ingredients de la nostra imaginació, que té un text rimat, que conserva en la traducció de Miquel Desclot tota la gràcia original,  i unes il·lustracions que van creixent al ritme de la història. 

Us animo a llegir-lo en veu alta, gaudint de la música de les paraules i del seu non-sense, i a encantar-vos davant de les il·lustracions que recreen la ciutat de Nova York amb pots, llaunes, bricks i d’altres estris que es troben a  la cuina.

Us animeu a prendre’l en préstec? Vinga, que us està esperant!





Share/Bookmark