Cercar

Cloenda dels Clubs de Lectura Adult i Lectura Fàcil



Ahir vam cloure les trobades del club de Lectura Fàcil i del club de Lectura Adult. Ho vam fer amb la presència del periodista i escriptor falsetà Toni Orensanz, amb qui vam comentar L'estiu de l'amor, una novel·la que parteix del fet real de l'estada de Picasso i Fernande Olivier a Horta de Sant Joan, l'estiu de 1909.

Toni Orensanz ens va explicar el seu procés creatiu i com li agrada més la feina de buscar documentació que l'escriptura del relat en sí. En aquest punt va explicar les seves estades a Horta i com el record de la bella Fernande roman en l'imaginari col·lectiu: és veritat que devia ser tot un impacte veure una dona guapa, de pell blanca, sofisticada i desimbolta, que contrastava vivament amb la resta de dones del poble, que en aquella època devien vestir de negre majoritàriament , tenir la pell colrada pel sol i gens de sofisticació.

Vam passar una estona molt amena amb les anècdotes i explicacions de l'autor sobre el fet de mantenir-se en la micro-història, en comptes de donar-li un gran protagonisme a Picasso, i en l'evolució de la vida als pobles els darrers cent anys. 

Tothom va coincidir en què es tracta d'una novel·la amena i fàcil de llegir, que resulta gairebé cinematogràfica en les seves descripcions.

L'acte va comptar amb el suport de l'Antena del Coneixement de la URV.


Notícia a Revista Cambrils


Share/Bookmark

1 comentaris :

Maria Pilar ha dit...

Toni Orensanz va resultar molt amè. Els assistènt vam gaudir molt la seva disertació.