Cercar

Infantils recomanats



ALCÁNTARA, Ricardo. Mishiyu. Barcelona: Combel, 2014. RECEPTES PARES I2 COM
 
L’àlbum recomanat d’aquesta setmana és una preciosa història d’amor entre una mare i el seu fill (adoptat).

La història comença amb el naixement i posterior abandonament en un orfenat del petit Mishiyu, que per les circumstàncies que li toca viure es converteix en un “nen solitari, callat, trist, ple de por” que se sent “indefens i desgraciat entre els murs de l’orfenat”.

Després d’una breu presentació de les circumstàncies del petit Mishiyu coneixem  a la Isabel, la dona que ha decidit adoptar-lo i que ara que ha arribat el moment tan desitjat està “tan espantada com si caminés a altes hores de la nit per un carrer fosc, tenebrós i solitari”.

Quan es troben tant l’un com l’altra estan força cohibits i a més no parlen la mateixa llengua. Després d’un llarg viatge arriben a casa de la Isabel i allí, a poc a poc, es van adaptant l’un a l’altra i escurçant aquella distància inicial.

Us recomano molt especialment aquesta petita joia que s’acosta amb realisme al procés d’adopció i a més ho fa des de les dues bandes: la mare i el fill. Ens acosta a tots els sentiments dels dos costats, els dubtes, les pors, les incerteses, sense obviar les dificultats que caldrà afrontar en iniciar aquesta nova vida en comú. El text està ple de realisme i de tendresa i les magnífiques il·lustracions que l’acompanyen resulten càlides i entranyables, expressant les emocions i vivències dels protagonistes.

En resum: un àlbum preciós que omplirà de tendresa el cor de tots els que l’obrin, paraula de bibliotecària!


Share/Bookmark