Cercar

Infantils recomanats


RAAB, Brigitte. Mama, no puc dormir. Barcelona : Takatuka, 2014. RECEPTES PARES I1 TAK

Mama, no puc dormir, no hi ha manera. Tanco els ulls ben fort durant una bona estona, però se’m tornen a obrir i no puc agafar el son.
Torna-ho a provar. El teu llit és molt confortable. Acotxa’t bé, abraça fort el lleopard de peluix i acluca els ulls. Tothom dorm. Fins i tot els lleopards de veritat que viuen a l’Àfrica...


Així comença aquest àlbum que tracta un dels punts de conflicte a les famílies amb nens: l’hora d’anar a dormir. Els pares ens les pensem totes per convèncer als nostres fills que ha arribat l’hora de posar-se al llit, d’anar a dormir i descansar però els infants s’hi resisteixen. La mare protagonista li va posant exemples de com diversos animals van a dormir i ho fan durant tota la nit i la filla s’ho pren tot tan literalment que primer vol dormir com els lleopards, després com les cigonyes, els peixos, els rats penats, etc. sense aconseguir de cap manera agafar el son tot i posar-hi els cinc sentits.

M’ha divertit molt aquesta proposta de Brigitte Raab que ens mostra els esforços de la mare per convèncer la filla d’anar a dormir i que està acompanyada per les il·lustracions de Manuela Olten de traços arrodonits i que permeten que els més petits puguin seguir la història sense perdre’n detall. Us recomano aquesta proposta original i espero que us ajudi a l’hora d’anar a dormir!



ENDE, Michael. L'Endrapasomnis. Barcelona : Juventud, 2014. I2 JOV

Hi ha un país que s’anomena el País de la Bona Son. I s’anomena el País de la Bona Son perquè els seus habitants creuen que això de dormir és la cosa més important de totes les coses que es fan i es desfan. I el que miren més no és quantes hores poden arribar a dormir, no. Per a ells, el que realment compta és el dormir ben de gust. I és que hi ha una gran diferència, entre una cosa i l’altra... però vet aquí que la filla dels seus reis, la princeseta Dormissona té por a la nit perquè els malsons no la deixen tranquil·la i cada dia està més pàl·lida i esprimatxada.  El seu pare desesperat recorre  a tots els mitjans a l’abast: convocar metges i medecinaires, enganxar rètols i cartells, prometre una gran recompensa, etc. fins que finalment decideix emprendre un viatge per tal de trobar cura per al mal de la seva filla. Ho aconseguirà?

L’editorial Joventut ha recuperat aquet títol de Michael Ende, conegut autor de La història interminable i Momo, amb les il·lustracions de la primera edició, de l’any 1978, de la dibuixant Annegert Fuchshuber i en una versió en català de Jordi Jané. És una molt bona notícia perquè tot i que no paren de sortir novetats interessants al mercat, també és important mantenir un fons actualitzat de títols d’aquells autors que ja s’han convertit en clàssics i que no han perdut gens de vigència.

Us el recomano vivament. Crec que en gaudireu tota la família (paraula de bibliotecària)


Share/Bookmark