Cercar

Infantils recomanats


RASPALL i JUANOLA, Joana. Bestiolari de Joana Raspall : per terra , mar i aire... Barcelona: Pagès Editors, 2014. I Poesia

Joana Raspall ja ens ha deixat però afortunadament podem retrobar-nos amb la seva obra gràcies a magnífics reculls com aquest que aplega els 111 poemes que va dedicar a diversos animals. Estan ordenats alfabèticament, per facilitar que el lector trobi allò que busca ràpidament, i estan acompanyats per les il·lustracions d’Anna Clariana, coloristes i lluminoses que acaben d’arrodonir la proposta. 

És un llibre molt recomanable, que hauria de formar part de qualsevol biblioteca ja sigui pública o particular per la seva qualitat. La poesia de Joana Raspall es caracteritza pel seu llenguatge acurat, el seu ritme, la seva tendresa i la capacitat d’arribar al cor i a la ment del menuts. Ara tenim l’oportunitat de gaudir-ne i de convertir-la en una eina útil per a tots els enamorats de la poesia. A més els educadors compten també amb la introducció de Josep Maria Aloy que amb la seva anàlisi facilita la presentació dels poemes a l’aula. 

No us el deixeu perdre!




STEPHENS, Helen. Com amagar un lleó a l'àvia. Barcelona [etc.] : B de Block, 2014. I1 BLO


Hi havia una vegada un lleó que vivia amb una nena que es deia Iris. El lleó era molt valent i simpàtic, i havia evitat que uns lladres s’emportessin els millors canelobres de l’alcalde.
Era l’heroi de la ciutat.
L’Iris l’estimava moltíssim.
Un dia els pares de l’Iris van trucar a l’àvia perquè es quedés un cap de setmana a casa, mentre ells marxaven de viatge. Havien d’amagar el lleó, perquè, si l’àvia el veia, potser es posaria una mica nerviosa...

Així comença aquesta nova aventura de l’Iris i el seu lleó –recordem que la primera va ser Com amagar un lleó, que explicava la coneixença entre tots dos i com es quedaven junts-. És una història original i divertida on Iris fa tot el possible perquè la seva àvia no descobreixi que té un lleó com animal de companyia. Tanmateix l’àvia també té els seus secrets perquè què guarda dintre d’un bagul enorme que no deixa que l’Iris obri en cap moment. Ho descobrim?

Us el recomano per la frescor de la història, amb un punt una mica surrealista, acompanyada d’unes il·lustracions de colors vius que fan que els infants que encara no llegeixin puguin seguir la història sense dificultats. 


Share/Bookmark