Cercar

Infantils recomanats


BUDDE, Nadia. Tal com ets, ets el millor!. Barcelona : Takatuka, 2014. RECEPTES PARES I1 TAK

Qui de nosaltres està totalment satisfet amb el seu aspecte? tots tenim algun punt millorable: els cabells, el color de la pell, dels ulls, la mida de la boca, el pes, etc. Doncs bé, aquest àlbum és un bon recurs per parlar de tot això: de la diversitat dels humans i de la pròpia autoestima.

S’adreça a infants a partir de 4 anys i  cada pàgina presenta els membres de la família amb els seus desitjos: al meu avi Martirià no  li agrada ser un ancià, les mascotes  al nostre gosset Patraques no li agraden gens les taques, les veïnes de l’escala que volen ser com belles fades o els amics de la colla que volen ser superherois fins arribar a l’oncle Marçal a qui l’aparença li és igual.

Us el recomano per la seva força visual –les imatges són molt divertides i plenes de color-, el text té un ritme que el fa adient per a ser llegit en veu alta i a més perquè parla als nens com a iguals, sense nyonyeria, incidint en la idea final: Tal com ets, ets el millor!


CERDÀ, Mar. Familiari. Barcelona: Comanegra, 2014. I Valors i sentiments

La nostra societat evoluciona i les famílies també. Els models tradicionals –pare, mare i fills- conviuen amb altres universos familiars i aquest llibre joc, que ens permet combinar les 15 làmines que el composen fins arribar a formar 80.000 famílies diferents, pot ser una eina didàctica i divertida. Podem imaginar i formar la família que vulguem o que tenim: dues mares, dos pares, germans d’altres països, avis que viuen dins o fora de la casa familiar, etc. Al final trobem una làmina en blanc perquè els infants hi dibuixin la família pròpia.

Us el recomano, segur que passeu molt bones estones jugant a les famílies! 


Share/Bookmark