Cercar

Infantils recomanats


ANDERSEN, Hans Christian. El follet dels somnis: 7 contes per anar a dormir. Barcelona: Baula, 2014. I CONTES
 
Al capvespre, quan els infants són a la seva habitació, tranquil·lament asseguts al tamboret del costat del llit, és quan arriba l’Ole Tancaülls. Puja l’escala sense fer gens de soroll, de puntetes; obre suaument la porta i, “xup!”, els esquitxa els ulls amb llet tèbia. Només unes gotetes, el just perquè ja no els puguin mantenir oberts i així no el puguin veure. Després es posa al seu darrere, els bufa al clatell i, immediatament, el cap els comença a pesar... tot això no fa cap mal, perquè l’Ole Tancaülls s’estima molt els nens i les nenes. Només vol que estiguin tranquils...
 
Amb aquesta presentació del follet Tancaülls comença aquest recull de 7 contes, un per a cada dia de la setmana. Són contes breus, escrits per Andersen i acompanyats per les delicades il·lustracions d’Érci Puybaret.

Us el recomano per compartir amb els menuts a l’hora d’anar a dormir, així coneixeran el follet que els ajuda a conciliar el son i que, en aquest recull, visita cada dia de la setmana a Víctor, un nen que gràcies al seu poder pot viatjar al País dels somnis. Us ve de gust acompanyar-lo?

La revista Faristol ha inclòs aquest llibre dins de la Selecció dels millors llibres de l’any 2014 per a infants a partir de 7 anys.



TURIN, Adela. Una catàstrofe afortunada. Pontevedra: Kalandraka, 2014. RECEPTES PARES I2 KAL

Abans de la catàstrofe, la família Ratoner vivia en un modest cau situat entre la cuina i el traster d’una bonica casa d’un barri de la part alta de la ciutat.
 
El senyor Ratoner era un ratolí ben plantat, orgullós dels seus bigotis i de la seva veu estentòria. La senyora Montserratona Ratoner era modesta i submisa, mantenia el cau net i polit i tenia bona cura dels seus fills...

Doncs bé ja teniu aquí una família ben tradicional amb un pare orgullós i una mare que té cura de la llar i dels seus fills. Serà sempre així o gràcies a la catàstrofe del títol hi haurà una oportunitat de canviar els rols tradicionals, modificar costums i començar una nova vida menys encorsetada? Teniu ganes de descobrir-ho?

Us recomano molt i molt la reedició d’aquest clàssic, que es va publicar fa més de trenta anys en una col·lecció titulada En favor de las niñas, i que no ha perdut gens de vigència. Pares i educadors estem en deute amb aquesta col·lecció que ens permet fer èmfasi en la pervivència de models estereotipats de conducta, dels rols tradicionals assignats a cada gènere i en com és possible canviar-ho. Tots els títols són una aposta ferma per la coeducació, no us els perdeu!

Tastet de l'àlbum


Share/Bookmark