Cercar

Infantils recomanats


OBIOLS, Anna. Cuinera. Barcelona: Baula, 2014. I Oficis
 
Aquest títol pertany a la col·lecció M’agradaria ser... que vol mostrar diferents oficis i professions. L’encert de la proposta és presentar-nos els textos en lletra lligada i  lletra de pal, fet que la fa adient per als infants que s’introdueixen en la lectura. Els textos són rítmics i breus i estan acompanyats per una il·lustració a pàgina sencera, que mostra tots els detalls del text. Al final unes explicacions sobre la professió i uns consells acaben d’arrodonir la proposta.

Recomanat per aquells infants que comencen a llegir i senten curiositat pels oficis. I si en tenim algun/a, de cuiner/a, a la família el podem utilitzar per explicar què fa i com ho fa als més petits. 


LUNA, Marta. L’esmorzar és a taula. Barcelona: Baula, 2014. I Cuina
Títol de la col·lecció Petits descobriments, que mostren als primers lectors l’origen o la procedència de productes que són habitualment a les nostres llars. En aquest àlbum per exemple es presenten els làctics, és a dir la llet i els seus derivats. També es parla dels diversos tipus de llet animal: de vaca, d’ovella, de cabra o de búfala. I com hi ha persones que tenen intoleràncies alimentàries i aquest producte els fa mal.

Recomanat per a compartir amb els més petits: el text en lletra de pal el fan adient per als que s’inicien en la lectura, té moltes il·lustracions que expliquen en imatge allò que ens diu el text i a més algunes fotografies que mostren tal i com és el lacti i l’animal del qual procedeix. 


SANTANA, Eva. Què hi ha per sopar? [Barcelona]: Baula, 2014. I Valors i sentiments

Títol de la col·lecció I perquè no? que ens presenta situacions quotidianes de qualsevol família amb un toc d’humor. En aquest cas ens trobem amb el Joan que a l’hora de sopar es troba amb un plat de pèsols, i va posant excuses –que si són freds, que si massa calents, que si hi pot afegir salsa, etc- per tal de no menjar-se’ls; el pare va mirant de solucionar les demandes del seu fill fins que ... Es menjarà el Joan el seu plat de pèsols?

El llibre en lletra lligada, textos breus  i una il·lustració simple però molt expressiva ens pot ser útil per posar un toc d’humor en moments de tensió, així com l’apèndix amb consells per a pares i educadors, de Victòria Cardona.






Share/Bookmark