Cercar

Infantils recomanats


Estem de Festa Major i trobo que no hi ha millor manera de celebrar-ho que amb uns bons llibres que ens apropen a les nostres festes i tradicions. Aquí teniu la proposta de la biblioteca:


TERRADES, Toni. Això és Catalunya. Barcelona: Estrella Polar, 2014. I Tradicions
Àlbum de gran format que ens proposa un retrat divertit i il·lustrat de nosaltres mateixos. Una mirada molt apta per a grans i petits, d’aquí i de fora, residents i visitants.
Hi trobem dades geogràfiques, històriques, gastronòmiques, culturals, etc. explicades amb brevetat i acompanyades d’il·lustracions. És una bona eina per explicar als més petits o als visitants tot allò que som i que sentim. Hi feu un cop d’ull?

CASTELLANO, Francesc. Festes i tradicions catalanes. Barcelona: Comanegra, 2014. 
I 39 CAS
En aquest àlbum descobrim que el nostre calendari està ple de celebracions que ens agrada fer junts, de vegades només amb la família i d’altres amb tot el poble alhora. Veurem també que tenim festes i tradicions tan antigues com el Nadal i tan modernes com les calçotades.
Molt recomanable per a fer un repàs de totes les festes, de Carnestoltes fins a Nadal, sense oblidar-nos de sant Jordi ni de sant Joan ni de la Mare de Déu del Carme. Cada doble pàgina està dedicada a una celebració, en una pàgina en trobarem tots els detalls i a l’altra les il·lustracions, combinades amb fotografia, que en recreen els escenaris. 


ALONSO CROZET, Nicolás. Més històries gegants dels gegants. [Figueres]: Brau, 2014. 
I 39 ALO
Àlbum gegantí que ens proposa conèixer les històries personals que s’amaguen darrera d’alguns dels gegants del territori català. Si voleu conèixer quina llegenda s’amaga darrera la Dimonieta de Badalona,  Ferragut i Elisenda de Vilafranca del Penedès, Constança i Abd al-Rahman de La Seu d’Urgell no us el podeu perdre!

FONT i FERRÉ, Núria. El Gegant del pi. Barcelona: Cruïlla, 2014. I Tradicions
Àlbum de la col·lecció Busca i troba que fa un repàs a llegendes populars i proposa una activitat de descobrir objectes a cada pàgina. En aquest títol coneixerem de manera divertida qui era i què va fer aquest gegant, protagonista d’una cançoneta coneguda a tot arreu. A més passarem una bona estona amb les propostes de busca i troba de cada doble pàgina. Juguem?


Share/Bookmark