Cercar

Infantils recomanats



BENEGAS, Mar. Menja-t'ho tot. Barcelona : Takatuka, 2014. RECEPTES PARES I1 TAK
Menja-t’ho tot.
No m’agrada.
Menja-t’ho tot.
No tinc gana.
Menja-t’ho tot.
No puc més.
Va, menja-t’ho tot!
No m’agrada! No tinc gana! No puc més!
Cada dia la mateixa cançó... Però aquell dimarts que tocava llenties, sense que ningú sabés per què, va fer cas. Se les va menjar totes. Després...
 
Segur que aquest inici de conte us sona a la majoria, tant si sou nens com si sou adults, no? Doncs bé aquest àlbum que avui us recomano ens presenta aquest situació tan quotidiana de manera imaginativa. Què passaria si aquest menja-t’ho tot! transformés l’infant en un petit que ho devora literalment tot? Descobriu aquest relat sobre l’eterna batalla del menjar, ple de fantasia i amb unes il·lustracions fantàstiques, plenes de colors, perspectives diferents i jocs de contrastos, que a més ens permeten jugar a endevinar per on ha passat la protagonista mitjançant les empremtes de les seves queixalades. Juguem?
 

BALDÓ, Estel. Oliveres, olives i oli. Barcelona: Barcanova, 2014. I NaturaÀlbum de la col·lecció El bosc de colors que vol afavorir la lectura autònoma per part dels infants i per això presenta a cada doble pàgina el text en lletra de pal i en lletra lligada. Aquest està dedicat a l’olivera, un arbre molt conreat a la zona on vivim i també a tota la regió mediterrània. Es tracta d’un arbre que pot viure centenars d’anys i els seu fruit, l’oliva, és un aliment bàsic de la nostra dieta. Gràcies a les explicacions, fotografies i dibuixos del llibre coneixerem l’arbre, les varietats, com i quan es fa la collita i també la posterior elaboració de l’oli.

Us el recomano ja que és una eina imprescindible per conèixer un dels tresors més preuats del nostre municipi: l’oli d’oliva arbequina. Recordeu que fa molt poc que hem celebrat les Jornades de l’oli nou i que l’oli de Cambrils ha rebut nombrosos premis i distincions.



 
BAUMANN, Anne-Sophie. Grans construccions amb moviment. Barcelona: Cruïlla, 2014. I 62 BAUAquest llibre de gran format i presentació interactiva, plena de solapes, pestanyes i finestres, ens  apropa al món de les grans construccions. Hi descobrirem les interioritats de la construcció d’un bloc de pisos, com es munta un avió, la construcció del metro o el muntatge de la carpa d’un circ. Els diferents moments constructius estan explicats amb vinyetes i explicacions breus que n’afavoreixen la comprensió. L’he trobat absolutament recomanable per a ments curioses!


Share/Bookmark