Cercar

Infantils recomanats


DE KINDER, Jan. Vermell, o, Per què el bullying no és cap broma. Sant Feliu de Guíxols: Tramuntana, DL 2014. I Valors i sentiments

És ben poca cosa.
És tan petit que no ho veu ningú. Només
ho veig jo.
Assenyalo les galtes d’en Tomàs.
-T’estàs... t’estàs posant vermell...
i així, d’aquesta manera tan simple, comença la desgràcia d’en Tomàs, un infant que es posa vermell quan té vergonya. Els seus companys de classe inicien així el que primer és un joc, fer posar vermell en Tomàs, i posteriorment es converteix en un assetjament liderat pel més fort.  


La història està narrada en primera persona per una de les nenes que comença la broma i que a mida que avança la narració pren consciència del que realment està passant, que li estan fent mal al company. 



 M’ha agradat molt la manera d’explicar la història, de manera senzilla i realista, sense caure en la morbositat, i trobo que el fet d’estar narrada en primera persona ajuda a empatitzar amb la situació i amb els personatges. Els textos breus, amb un llenguatge concís i les il·lustracions, amb un clar predomini del vermell del títol, encaixen perfectament. Tot el conjunt, doncs, és una molt bona eina per treballar l’assetjament i intentar eradicar-lo del nostre entorn. 



Us animo a descobrir aquesta història i a posar-vos vermells de vergonya, de dolor, de ràbia o d’amor amb tots els seus personatges, alhora que felicito l’autor i l’editorial per aquesta magnífica iniciativa.


Share/Bookmark