Cercar

Trobada del club de lectura adult
La tertúlia de dilluns 25 de gener, que ha comptat amb el suport de l’Antena del Coneixement de la URV, ha estat compartida amb l’autor de la lectura escollida per iniciar un nou any de lectures.

Després d’una breu presentació, a càrrec de Rosa Ma Fusté, s’ha cedit la paraula a l’autor perquè parlés de la seva obra. Jordi Ledesma ens ha explicat que hagués pogut continuar en la línia de la seva primera obra però que volia fer un canvi, presentar una història coral, més breu i de ritme trepidant. Ens ha parlat de l’esforç de correcció i reelaboració per assolir el seu objectiu, de qui i què l’inspira, i sobretot ha propiciat molt l’intercanvi amb els lectors, que hem pogut expressar què ens havia interessat, sorprès o impressionat més de l’obra. 

Tothom ha coincidit en què és una obra de lectura ràpida, trepidant, que t’enganxa i et deixa sense alè i a la que arrodoneix el darrer capítol on a partir de la descripció d’una taula perduda d’El Bosco , que pertany al conjunt de La visió del més enllà,  fa un recopilatori d’accions i personatges:

La quinta tabla muestra un horizonte alto en el que, en el lugar designado a Dios, aparece Satanás, babeante, convertido en un ente seboso, de piel púrpura, con una coraza y dos alas de escamas doradas. Ostenta dos bocas plagadas de incisivos, una en la cara y la otra en el ano, por la que devora a un hombre. Sostiene un látigo de fuego... Góleman comprueba el caràcter profético del cuadro y prepara su huida. Entonces palpa las cintas en su bolsillo y se da cuenta de que él no es el desterrado, él es el avaro que lleva puestas las mismas alhajas que la bruja y que en el cuadro es arrojado a un foso en el que aguarda una jauría de lobos deformes y humanizados... Pàg. 190-91

La tertúlia ha continuat desgranant detalls sobre els protagonistes, fragments que han commogut especialment als lectors i preguntes com per exemple Quan tindrem una nova novel·la?

Per acabar una cita de la ressenya d’Anna Maria Villalonga que fa un resum i una valoració molt encertada, en la nostra opinió, de l’obra de Jordi Ledesma:

Quatre històries que convergeixen, quatres personatges al límit. El crim organitzat i una societat podrida, malalta, malsana, miserable. L’ambició desfermada, la cobdícia, la sang. La cara fosca de Barcelona. La traïció. Tot lliga a la perfecció en un calidoscopi múltiple farcit de girs i cops d’atzar. Tot és autèntic: les trames, la prosa i les intencions de Jordi Ledesma. Directe, potent i genuí...  

Share/Bookmark