Cercar

Infantils recomanats



BERNE, Jennifer. En Calvin no sap volar: la història d'un ocell lletraferit. Barcelona: Takatuka, cop.2014. I2 TAK

L’àlbum recomanat de la setmana és una original història d’amor als llibres i la lectura protagonitzada per un estornell. En Calvin, l’estornell protagonista, tot just sortir del niu descobreix un llibre i mentre els seus cosins caçaven insectes, ell aprenia a llegir lletres, paraules i frases. Està tan engrescat amb la lectura que es perd les classes de vol del senyor Alamestre i rep qualificatius desagradables –rata de biblioteca, babau, bec de paper- per part dels seus cosins, però va aprenent i absorbint tot el que li permetia el seu petit cervell d’estornell.   


El temps va passant i arriba el moment de volar cap al sud. En Calvin s’adona que ha passat tant de temps absort en la lectura que no ha après a volar i que per tant no podrà seguir als seus cosins en la migració cap a terres més càlides. Estava tan trist que no va veure que els seus germans, germanes i cosins el venien a buscar! En un moment el van tenir lligat per la cintura amb cords i cintes que havien trobat a les escombraries. Van agafar l’altre extrem amb els becs i van aixecar el vol... amb en Calvin, un xic avergonyit, a remolc.

Durant el llarg viatge en Calvin trobarà la manera d’agrair a la seva extensa família aquest gest. Voleu descobrir què fa?


Us recomano al cent per cent aquest àlbum il·lustrat. M’ha agradat molt la història i especialment el fet que ressalti la importància de la lectura sense perdre de vista que també cal aprendre coses pràctiques ja que només s’aconsegueix l’èxit quan es troba l’equilibri entre els coneixements teòrics i els pràctics. També m’han agradat molt  les il·lustracions de Keith Bendis que són molt expressives i coloristes. Trobo que la combinació de text i il·lustració està molt aconseguida i dota la història de molt dinamisme.

Al blog Contes i ciència tenen unes propostes de treball molt interessants. No us les perdeu!


Share/Bookmark