Cercar

Infantils recomanats



MEYERS, Susan. Bebés en todas partes. Barcelona: Corimbo, 2013. I1 COR

Todos los días, en todas partes, nacen muchos bebés.
Bebés gordos y deglados, bebés grandes y pequeños. Bebés de primavera y verano, bebés de otoño e invierno.
Todos los días, en todas partes, a los bebés les dan besos 

en los dedos, los mofletes, la nariz y la mejilla en sus pies tan regordetes y encima de la barriga.

Àlbum il·lustrat que ens parla dels bebès. A partir de la frase: todos los días, en todas partes... que es va repetint en totes les pàgines, de l’esquerra, descobrim que cada bebè té les seves particularitats físiques, que els cal molt d’afecte, que van vestits de manera diferent –en funció del clima i d’altres condicionants-, que tots tenen moltes ganes de jugar, etc.

És ideal per compartir la lectura ja que els més petits se sentiran identificats en les propostes de les il·lustracions i la repetició de frases pot donar peu a una cantarella de repeticions igualment engrescadora.


ZULLO, Germano. Los Rascacielos. Barcelona: Libros del Zorro Rojo, 2014. I2 ZOR

Sota l’aparença d’un àlbum il·lustrat, de gran format vertical, se’ns presenta una faula sobre el nostre món on tan presents estan l’ambició, l’opulència i la prepotència.

Dos multimilionaris veïns i rivals competeixen per construir l’edifici més luxós i més alt, llançant-se a una embogida competició on el sentit comú no té cabuda.




Aquesta competència se’ns va mostrant de manera progressiva, al llarg de les diverses pàgines. Quan obrim el llibre veiem les cases respectives, d’Agenor-Agobar Poirier des Chapelles i de Willigis Kittycly Junior, i gràcies al títol de l’àlbum i a l’espai en blanc, que hi ha a la resta de la pàgina, deduïm que la lluita entre tots dos s’establirà a través de la verticalitat i que els edificis aniran guanyant en altura a cada pàgina.

No us perdeu cap dels detalls de la construcció, marcada pel luxe i l’esnobisme, així com les celebracions i les converses dels propietaris.

Us el recomano perquè és una petita joia, ideal per fer una lectura compartida i reflexionar sobre allò que és realment important a la vida.


Share/Bookmark