Cercar

Xerrada amb Care Santos





Dilluns 7 de març l'Eva Ferré i jo mateixa vam anar a l'IES Ramon Berenguer IV, convidades per la Cristina Ardèvol, a escoltar la xerrada de la Care Santos, que venia a parlar dels seus llibres amb alumnes de 2n i 3r de ESO.

En primer lloc voldria dir que després de sentir la Care se'm van despertar unes ganes horroroses de llegir tots els seus llibres, i suposo que el mateix els va passar als alumnes, així que no seria estrany que aquests dies tinguem diferents peticions a la biblioteca per a emportar-se en préstec alguna de les seves obres (i en té moltes):

La Care ha començat donant les gràcies als alumnes per llegir els seus llibres (bàsicament Mentida i Els Ulls del llop, tot i que també n'havien llegit altres), i després ha explicat com va sortir la idea d'aquests dos i com es va documentar "in situ" a una presó juvenil per a l'ambientació de Mentida.







A continuació els nois i noies van poder fer preguntes a l'autora, com ara sobre el seu lloc preferit per a escriure, des de quan escriu, si es basa en històries reals, quina serà la seva propera novel·la i quina és la seva obra preferida. Va tenir respostes a totes les preguntes, però jo crec que les que van sorprendre més van ser quan va dir que la seva propera novel·la no és una única novel·la, sinó moltes, ja que té un llibre infantil a punt d'acabar, un juvenil a punt de començar i tres novel·les d'adults en ment per a continuar la saga de Diamant Blau. A la pregunta de quina és la seva preferida, va dir que la que encara no ha escrit, ja que en cada obra escriu una mica millor que en l'anterior, hi ha més maduresa literària.

Finalment em quedo amb la idea que ha llençat que la seva intenció quan escriu és que les seves obres emocionin, que despertin alguna cosa dins la ment dels lectors i que els remoguin per dins.

Abans d'entrar a la sala l'Eva i jo vam poder xerrar una estoneta amb la Care, que també va aprofitar per a dedicar als lectors de la biblioteca els seus Mentida, Diamant blau i Amaranta. Us mostrem quins són aquests llibres i també una recomanació que vaig fer de la seva L'Anell de la Irina al nostre Canal Youtube:












Rosana Andreu


Share/Bookmark