Cercar

Infantils recomanats



ALONSO, Ana. Adivinanzas, San Fernando de Henares: Oxford University Press España 2014. I Jocs

Llibre joc que ens proposa un conjunt d’endevinalles relacionades amb els contes clàssics –La ventafocs, la bella dorment, la Caputxeta, el gat amb botes, etc.- En una de les pàgines hi trobem un text breu i rimat on s’amaga el nom del personatge o personatges del conte. Si no l’encerteu i us calen més pistes, en girar el full trobareu les fantàstiques il·lustracions de Leticia Ruifernández mostrant al personatge protagonista de l’endevinalla.


A veces las apariencias
no son más que una molestia:
te lo decimos nosotros,
¡somos la...

Recomanat per passar bones estones amb els més petits i esbrinar si de veritat coneixem als personatges del contes. Juguem?




ELSCHNER, Géraldine. ¿Dónde está la ranita?: Claude Monet en Giverny. Barcelona: Juventud, 2013. I Art 

¡Cuidado! ¡Cuidado! ¡un cazador de ranitas!
Sin pensárselo dos veces, la ranita se desliza entre los lirios y desaparece en el fondo del agua.
¡Cállate, gárgola! –gruñe un sapo.
¡No tengas miedo!
A este señor le gusta pintar flores,
No comer ancas de ranita.


Així comença aquest preciós àlbum il·lustrat protagonitzat per una granota poruga que viu als jardins de Giverny, els mateixos que Monet va immortalitzar en una sèrie de pintures.

L’àlbum està escrit com si fos un conte i els infants haguessin d’acompanyar la granota protagonista en un recorregut pels jardins i els quadres que el tenen com a protagonista. Al final trobem un apèndix on es reprodueixen les pintures originals explicant quan van ser pintades, les seves mides i en quina col·lecció o museu es troben; a més una explicació, especialment pensada per als infants, sobre la figura de Monet, la seva tècnica pictòrica o el jardí.

Està recomanat per a infants a partir de 6 anys, però penso que pot ser fantàstic com a lectura compartida i per introduir els petits/ grans artistes en el coneixement de l’art i els grans mestres de l’impressionisme. Quan l’obriu tots quedareu ben embadalits amb les fantàstiques il·lustracions, jo almenys m’hi he quedat (paraula de bibliotecària)




Share/Bookmark