Cercar

Infantils recomanats


COPONS, Jaume. La Cuina d'en Sam i la seva família. Barcelona: Barcanova, 2015. 
I 64 COP

En Sam i la seva família volen preparar un dinar d’aniversari per a l’àvia. Tots són bons cuiners i acostumen a cuinar junts, treballant en equip. Tanmateix els dos fills han decidit que provaran de fer les receptes que li agraden a l’àvia i aquelles que els surtin millor seran les que cuinaran per l’aniversari. A l’inici del llibre trobem un parell de fulls amb els estris que necessitarem i alguns consells. Després ja venen les receptes que per fer-ho més fàcil estan estructurades en primers, segons i postres.

M’ha agradat que les propostes culinàries, les receptes, no siguin les típiques adaptacions per a infants sinó plats com la sopa de ceba, llobarro al forn, llom a la sal, flam o crema catalana, sense oblidar-nos dels espaguetis o la pizza. Com veieu tot un receptari pensat per a tothom! Estan explicades pas a pas, amb el detall de la quantitat de cada ingredient i el que cal anar fent per obtenir un plat ben saborós.

Està pensat per a infants a partir de 9 anys tot i que crec que la col·laboració d’un adult no està de més, donada la complexitat d’alguna de les receptes. Per acabar-ho d’arrodonir el llibre porta un davantal de regal. Així doncs posem-nos a la feina, lliguem-nos el davantal i... Bon profit!


CHAVES, Marta. Chocolate. Barcelona: Destino, cop. 2014. I Cuina

Àlbum il·lustrat que ha obtingut el XXXIII Premio Destino Infantil-Apel·les Mestres. Està protagonitzat per una nena, Dorotea, que viu en una ciutat i tot sovint corre pels seus carrers anant cap a La trufa golosa, la millor xocolateria; allí de la mà de la Sra. Menta descobreix tots els secrets del cacau.

M’ha agradat molt la senzillesa de la història i a la vegada la seva complexitat. L’autora ha trobat una manera molt original d’aprofitar la curiositat infantil per parlar de la història d’un aliment vingut de l’altra banda del món i a través de les il·lustracions fusionar els paisatges més urbans, inspirats en el modernisme, amb els escenaris més selvàtics, inspirats en l’art precolombí.

Us recomano que el descobriu, passareu una estona fantàstica i si l’acompanyeu d’alguna llepolia amb xocolata ja serà...deliciós!


Share/Bookmark