Cercar

Us recomano



M’agrada llegir còmic. Així que he aprofitat les novetats que treu la biblioteca aquest esitu i m'he llençat a la lectura de “El último vuelo de las mariposas” de Kan Takahama adscrita al moviment denominat “Nouvelle Manga”. Aquesta autora que guanyà l’any 2004 el premi a la millor història curta de la revista The Còmics Journal amb Monokuro Kinderbook, és reconeguda internacionalment i moltes de les seves obres han estat traduïdes al francès, anglès i castellà.

Ha estat uns anys sense publicar i ara torna amb aquest relat històric que ens situa al Japó de finals de l’època Edo i principis de la Meiji, al voltant de mitjans del segle XIX. La protagonista és Kicho, una geisha coneguda per les seves habilitats i gran bellesa que exerceix en un prostíbul de gran luxe. Takahama s’ha documentat a la perfecció i això es nota tant en l’atmosfera que aconsegueix dels llocs com dels personatges (fons, vestuaris...).

És destacable l’ambientació històrica on trobem representat el xoc de cultures, entre els estrangers i les tradicions mil·lenàries del Japó. Així pren forma la figura del doctor occidental que uneix la trama, la vida de la resta de personatges. La història flueix d’una manera pausada i tranquil·la, on la sensualitat suau, i el romanticisme marquen el relat, encara que tot és tenyeix d’un gran sentit tràgic que s’accepta. Fixeu-vos en la mirada de la protagonista que surt a la portada, a vegades una imatge diu més que 1000 paraules.

                                                                                                                      Rosana Villagrasa Andrés


 


Share/Bookmark