Cercar

Infantils recomanats


SHIREEN, Nadia. El Buen lobito. Madrid: Bruño, cop. 2013. I1 BRU

“¿Estáis todos sentaditos y cómodos? Muy bien, ¡vamos a empezar! Había una vez... dos grandes amigos: la Abuelita y el Buen Lobito...”

Aquest és el punt de partida d’un àlbum il·lustrat que va ser premiat a la Fira internacional del llibre infantil de Bolonya i que trobareu dintre de la col·lecció Cubilete, integrada per àlbums originals i divertits que volen desvetllar l’interès artístic dels infants.

La història ens presenta un llop jovenet, que és l’antítesi de tot allò que representa el llop en els contes clàssics: li agrada la verdura, fa postres i sobretot és molt amic dels seus amics; la seva vida transcorre feliç i tranquil·la tot i que  l’àvia sempre l’adverteix dels perills de trobar-se amb el Llop dolent, fins que un dia...
M’ha agradat molt aquest àlbum per l’homenatge als contes clàssics de llops -els tres porquets, la caputxeta-, i per les seves il·lustracions molt acolorides i de traç arrodonit, que es combinen perfectament amb el text, però sobretot el que m’ha agradat és el transfons de la història: hem de ser com tothom espera que siguem, l’entorn ens pot pressionar perquè fem allò que s'espera de nosaltres? I també ens fa un advertiment sobre aquells que ens poden fer mal.

Us el recomano molt especialment, penso que pot agradar a grans i petits sense distinció d’edats!


Share/Bookmark