Cercar

Infantils recomanats


DESMOND, Jenni. Gato rojo, gato azul. [Madrid]: Lata de Sal, cop. 2013. RECEPTES PARES I1 LAT

"Gato rojo y Gato Azul vivían en la misma casa. Gato Azul en el piso de arriba. Gato Rojo, en el de abajo. Cada vez que se cruzaban... Nada bueno sucedía. Nada de nada".


I és que tots dos tenien un desig amagat que els feia molt infeliços, cadascun desitjava una habilitat de l’altre: Gato Azul volia ser tan ràpid i àgil com Gato Rojo, en canvi Gato Rojo volia ser tan intel·ligent com Gato Azul. Quan es trobaven els bufaven i barallaven, tots plens d’enveja i de ràbia.  


Un dia Gato Azul va tenir una gran idea, que ràpidament va ser copiada per Gato Rojo, però no va donar el resultat esperat fins que ... van arribar a la conclusió que si cadascun d’ells compartia i ensenyava a l’altre les seves habilitats tot seria més fàcil. Què en penseu, serà així? Es faran amics?

M’ha encantat aquest àlbum que va ser guardonat amb el premi Cambridgeshire 'Read it Again' Picture Book Award 2013. Explica una història amb la que qualsevol de nosaltres es pot sentir identificat, i ho fa des de la tendresa, la sensibilitat i l’humor –val a dir que també hi ajuden molt les il·lustracions-.

Us el recomano molt especialment perquè podeu passar una estona molt divertida amb les peripècies dels gatets protagonistes i buscant els més de 50 ratolins que Jenni Desmond  hi ha amagat, i a la vegada podeu parlar de l’enveja, l’amistat i l’autoestima. Se li pot demanar més a un àlbum il·lustrat? jo crec que ja seria missió impossible! 




Share/Bookmark