Cercar

Infantils recomanats


HUTCHINS, Pat. Una festa sorpresa. Pontevedra: Kalandraka, cop. 2016. I1 KAL

Àlbum per a petits lectors que recorda el joc del rumor o del telèfon espatllat. Tot comença quan el Conill xiuxiueja al Mussol: Demà faré una festa. És sorpresa. Però quan el Mussol xiuxiueja la informació a l’Esquirol resulta que Demà el Conill collirà ginesta i així la situació es va embolicant a mesura que la informació es va difonent entre els habitants del bosc a través del boca-orella. 

És una lectura divertida i simple que ens explica com es pot produir un gran embolic simplement dient-li allò que ens sembla haver entès a una altra persona, d’aquí la importància d’estar atents en una conversa i d’escoltar activament.


M’ha agradat molt la il·lustració, acolorida i expressiva, com es va encadenant tota la història a partir d’un personatge protagonista, el Conill, i com es transforma en circular quan apareix la Granota, que servirà per girar l’ordre en sentit invers i que tornem a acabar on havíem començat amb el Conill i el Mussol. 

Us el recomano per a passar una molt bona estona alhora que treballem l’escolta activa i esbrinem com neixen els rumors. 


ROLDÁN, Gustavo. Del dret i del revés ... o era a l'inrevés? Barcelona: La Galera, 2015. I1 GAL

Àlbum il·lustrat guanyador del 17è Premi Sant Joan de Déu que està protagonitzat per una noieta peculiar, la Mila. Ella ho fa tot del revés, per exemple va en pijama a l’escola, es vesteix per anar a dormir, al pati xuta la pilota de futbol amb les mans, etc. Tothom n’està ben tip i ja no saben què fer per donar-li a entendre que tot ho fa del revés fins que: un dia va aparèixer un drac a l’escola. Era gros, pudent i sorollós com tres camions d’escombraries. Va arribar volant, va aixafar l’única porteria de futbol del pati, i amb un bramul terrible va cremar els enciams de l’hort, el pomer del costat de la font i els quatre pèls que li quedaven al cap al mestre de P5. Tots van fugir corrent i cridant com gallines esvalotades.

Bé, tothom no va fugir perquè la Mila que ho feia tot del revés s’hi va acostar i el va amanyagar com si d’una mascota es tractés. Voleu saber què va passar? Doncs obriu les pàgines i comenceu a llegir...


Us recomano que descobriu les il·lustracions que acompanyen aquesta història, són molt expressives i amb una certa economia de color –negre, vermell i verd- però potser és per això que m’han agradat tant! La tipografia també participa de l’ambient festiu de l’àlbum i les lletres es posen de cap per avall, s’engrandeixen o disminueixen en funció de les necessitats de la història, que és tota ella un cant a la imaginació infantil. Us animeu a descobrir-la?


Share/Bookmark