Cercar

Club de lectura infantil




La sessió de novembre del Club de Lectura Infantil ha estat dedicada a El Pont d'Amsterdam de Joles Sennell i els contes tradicionals.

El Pont d'Amsterdam va rebre el Premi Ciutat d'Olot de Literatura Infantil l'any 1979 i tracta d'un sabater que somia que trobarà la felicitat a un pont d'Amsterdam. Després de tres somnis iguals s'encamina cap alli i ensopega amb un cavaller que...

El conte ha agradat molt als integrants del club, sobretot la part de la picaresca del cavaller, cosa que ens ha servit per a parlar dels relats a l'estil del Lazarillo de Tormes, però també hem parlat dels contes tradicionals i n'hem explicat alguns.

Per a finalitzar ens hem atrevit a posar en pràctica un dels exercicis que proposa Gianni Rodari a la seva Gramàtica de la fantasia, així que hem deixat volar la nostra imaginació per a crear un nou relat amb els mateixos elements que el conte de Joles Sennell. Voleu saber com ha quedat?

"Hi havia una vegada un sabater i la seva dona que eren molt rics perquè les sabates que fabricaven eren de molt bona qualitat, així que el negoci rutllava molt bé.

Un bon (o mal) dia la dona del sabater va somiar que el cavaller Fatxenda feia millors sabates que el seu marit i per això els prenia el negoci i s'acabaven arruinant.

Tan bon punt es va despertar, la dona del sabater va encaminar-se a casa del cavaller Fatxenda i li va preguntar si estava fabricant sabates. El cavaller, molt sorprés, va dir que ell no feia sabates, que els cavallers no en feien, ni sabates ni cap altra cosa, que per això eren cavallers.

Una mica més tranquila, la dona del sabater tornava cap a casa tot passant per un pont llarguíssim. Quan anava pel mig va sentir un soroll misteriós a sota i es va enfilar per a mirar amb tanta mala sort que va caure i va morir a l'instant.

El sabater, en saber la trista notícia, va morir de pena i el cavaller Fatxenda, que fins aleshores no havia tingut ofici ni benefici, es va fer càrrec del negoci del sabater i ho va fer amb tanta traça que fins i tot va superar el sabater, tal com la dona havia somiat. I així és com el cavaller va trobar el seu propi tresor: la felicitat de la feina ben feta"

La lectura que comentarem el mes que ve és Agu Trot, de Roald Dahl. I és que a la biblioteca continuem #embaDAHLits.


Share/Bookmark