Cercar

Infantils recomanats

BACHELET, Gilles. El Cavaller impetuós. Barcelona: Joventut, 2015. RECEPTES I1 JOV

“Al primer cant del gall, el cavaller Impetuós obre un ull i crida: “No hi ha temps per perdre! Cada minut compta!”. És la guerra! L’exèrcit del cavaller de la Banya Tova, el seu pitjor enemic, va envair ahir el seu parterre de maduixes. L’assumpte només es pot resoldre amb una batalla sagnant i despietada.”

Així comença aquest divertidíssim àlbum on el protagonista es veu demorat per tot de petits incidents en el seu camí cap al camp de batalla, potser hi té alguna cosa a veure el fet de ser un cargol –ja sabem que la rapidesa no és una de les seves virtuts- però també el fet que com l’autor ens recorda al final: “A la vida hi ha un munt de coses que es poden deixar tranquil·lament per l’endemà... però mai un petó gran i bavós.”


M’ha encantat la il·lustració plena de detalls divertits com el del nostre protagonista fent exercicis gimnàstics amb peses, o com juga amb el nostre bagatge cultural per presentar-nos les trobades del Cavaller Impetuós amb la Caputxeta, Rapunzel o d’altres personages –per exemple jugant a escacs amb la mort, a que us sona a una pel·lícula d’Ingmar Bergman, no?- Crec que pot ser una lectura molt interessant per compartir en família, fixant-nos en els detalls i especialment en el missatge. Ho proveu?



CURTO, Rosa Maria. Art amb figures geomètriques senzilles. Barcelona: Edebé, 2016. I Manualitats

Àlbum que ens mostra la gran quantitat de possibilitats que ens ofereixen algunes formes geomètriques bàsiques com: el cercle, el quadrat, el rectangle, el triangle, etc. A partir de la presentació de la forma geomètrica veiem com la podem modificar fent petits canvis com per exemple girant-la cap avall o només un quart de volta, afegint-hi al damunt una altra forma geomètrica, pintant-la de colors, etc. Per fer-ho encara més senzill al final del llibre un full amb plantilla ens permet realitzar la forma desitjada amb més facilitat.

Us el recomano com a introducció a les formes geomètriques però especialment per a petits artistes, a partir de 6 anys,  que s’iniciaran de manera senzilla en el món del dibuix i podran transformar rectangles en edificis o triangles en vaixells; si a més els pinten dels colors que vulguin donarem ales a la seva creativitat. 


Share/Bookmark