Cercar

Infantils recomanats


DEGL'INNOCENTI, Fulvia. Sóc Adila: història il·lustrada de Malala Yousafzai. Madrid : Jaguar, cop. 2016. I 34 DEG

L’Adila és una nena a qui agrada molt anar a l’escola i aprendre; somia en ser “una mestra que ensenya els nens i les nenes; una metgessa que guareix els malalts; una escriptora que inventa contes.” Tanmateix a l’escola hi ha “llocs buits de nenes que ja no hi van: es queden a casa per ajudar les seves mares o per convertir-se en bones esposes. Adila tem que ben aviat li pugui passar com a elles” i se sent molt trista. La mestra se n’adona i parla amb ella. Després de conèixer els seus neguits la mestra va a casa dels seus pares per parlar amb ells i explicar-los la història de Malala Yousafzai, coneguda arreu del món per la seva lluita a favor dels drets de les nenes a estudiar.

M’ha agradat molt la manera de narrar la història, amb veracitat però sense caure en l’excés de dramatisme ni la morbositat. Crec que pot ser una bona eina per explicar als nostres infants la importància del dret a l’educació, a la no discriminació per raó de gènere i com hi ha nenes que per accedir a l’educació s’han d’enfrontar a un munt de problemes.  La il·lustració d’Anna Forlati  molt expressiva permet seguir la història als més petits que encara no llegeixen.MELVIN, Alice. El carrer principal. Sant Joan Despí : Corimbo, 2015. I1 COR 

Àlbum il·lustrat protagonitzat per la Sally, que té una llista de 10 coses variades que li cal comprar. Al carrer principal de la població on viu hi ha els comerços on la Sally podrà trobar segurament tot allò que necessita. L’acompanyem?

Jo ho he fet i us he de dir que m’ho he passat la mar de bé acompanyant-la i descobrint l’interior de cada botiga gràcies al desplegable que hi ha al darrera de la pàgina que representa la façana. A més també ens permet saber si la Sally hi ha trobat aquell element de la llista que ha entrat a buscar-hi.


És una delícia de llibre amb un text rimat i repetitiu que estic segura que farà les delícies dels menuts però a més ens permet a pares i educadors una proposta educativa: enumerar tot allò que es troba a l’interior de cada botiga, afavorir l’ús de la memòria gràcies a les repeticions de les 10 coses variades i finalment l’efecte de restar-hi aquella que ja s’ha trobat. Jo ja l’he afegit a la llista dels imprescindibles, i vosaltres?


Share/Bookmark