Cercar

Infantils recomanats


SANTOS, Care. William. Barcelona: Editorial Base, 2016. I 92 Shakespeare

“Aquest conte comença en un lloc d’Anglaterra que queda cap al mig, a la vora d’un riu. El riu es diu Avon. I el poble, aquí el teniu: Stratford, un dels més famosos de la terra. Els turistes arriben fins aquí a grans riuades, fan el badoc, fan fotos, fan nosa i fan piulades, tot admirant les cases més antigues del poble imaginen les vides d’aquella gent tan noble.
Tots aquí presumeixen de ser grans seguidors d’un astre, d’una estrella, d’un gegant, d’un artista!
-I qui és? Un actor? Un cantant? Un futbolista?
-Doncs no! És el més gran de tots els escriptors!
Ooooh!, exclamareu (i amb gran raó!)
-Com es diu? Per què deu ser el millor?
-El seu nom, William Shakespeare, potser el trobareu feixuc...”

Així comença aquest àlbum que Care Santos  i Dani Cruz han volgut dedicar a un dels grans escriptors clàssics en el quart centenari de la seva mort. Ens explica la seva vida i obra de manera àgil i desenfadada, talment com si fos un conte i introduint elements de diàleg en parlar de les seves obres. El text en lletra lligada va acompanyat d’unes il·lustracions poc acolorides –només usen tinta negra, vermella i blava- però amb molta força i que incorporen algun element visual que vinculem ràpidament amb Shakespeare com és la calavera (que acompanya Hamlet en un monòleg molt famós). Al final trobarem el text reproduït en lletra de pal.



Us el recomano com una bona aproximació al coneixement de la vida i l’obra de Shakespeare. Segur que descobriu moltes coses que no sabíeu i passeu una bona estona. Què més es pot demanar? 



ROSENSTOCK, Barb. El Sonido de los colores: los colores y sonidos del artre abstracto de Kandinsky. Barcelona: Juventud, 2015. I Art

Àlbum il·lustrat que ens apropa a la figura del pintor Kandinsky. Comença quan és un infant a qui la seva tieta regala una caixa de pintures i “Vasya mezcló el rojo con el amarillo, después el rojo con el azul. A medida que cambiaban los colores, Vasya oía un susurro. ¡SSH! Más alto ¡SSH! Y aún más alto ¡SSH!” i ell comença a pintar però la seva família no entèn els seus dibuixos i troben que cal enviar-lo a classes de pintura on aprendre “a dibujar casas y flores como todos los demás”. Passa el temps i aquell nen es converteix en un adult que ignora la seva caixa de pintures i fa el que tothom espera d’ell fins que un dia la crida dels colors es fa més i més forta i ell decideix ser pintor.



Us el recomano sobretot per introduir els petits artistes en el món de l’art i dels artistes que l’han fet evolucionar. La narració, en forma de conte, de l’experiència vital i artística de Kandinsky i les il·lustracions que expressen molt bé tota la gamma de sentiments que experimenta el fan un regal fantàstic per a tota la família.  


Share/Bookmark