Cercar

Infantils recomanats



LATIMER, Alex. Porc i Cuca, una gran amistat. Barcelona: Baula, 2016. RECEPTES PARES I2 ALA

“Fins aquell matí, el nas d’en Porc no havia cridat mai, ni un sol cop. Però, des d’aquell matí, no feia altra cosa que cridar...” però el que realment passa no és que el seu nas cridi sinó que al seu damunt hi ha una cuca petitona que intenta cridar la seva atenció. “En veure-la saludar i cridar, en Porc va comprendre que volia ser amiga seva”. Així que va començar a proposar-li de fer activitats conjuntes però és clar quan hi ha tanta diferència de tamany no és gens fàcil anar en tàndem o jugar al tenis, tanmateix hi ha activitats que es poden fer junts sense que importin les forces ni la mida de cadascun, com per exemple anar al cinema o al teatre.

M’ha agradat molt l’aparent senzillesa de la història, explicada amb tendresa i humor i amb unes il·lustracions que juguen amb la perspectiva i ens fan veure algunes situacions des dels ulls del Porc o de la Cuca per tal de fer entendre millor com una mateixa situació es pot veure de manera diferent.

Us el recomano perquè és una història divertida que a més ens pot servir per parlar de l’amistat, però també de la diferència o de la tolerància. Llegiu-lo, és fantàstic!




VERDE, Susan. Tú y yo. Barcelona: RBA Serres, 2015. RECEPTES PARES I1 RBA

De vez en cuando me quedo pensando en las vueltas que da la vida... Entonces vuelvo a recordar cómo nació esta amistat tuya y mía. Si en un capricho aquel día hubiera tomado otro rumbo...” Així comença aquesta entranyable història d’amistat. Un dels protagonistes es va preguntant que hauria passat si aquell dia que es van conèixer hagués fet alguna cosa diferent o s’hagués entretingut perquè “en cualquiera de esos casos no te habría conocido... Y yo... solo de penar-lo ya me siento perdido”

Us el recomano per la tendresa que desprèn tota la història i les fantàstiques il·lustracions de Peter H. Reynolds, que afavoreixen que els més petits puguin seguir la història i combinen perfectament amb la simplicitat del text. No us el perdeu, és una petita joia! 


Share/Bookmark