Cercar

Infantils recomanats


TUSQUETS, Esther. La Conejita Marcela. Pontevedra: Kalandraka, 2011. RECEPTES PARES I2 KAL

Àlbum il·lustrat que va ser publicat per primera vegada el 1980 per l’editorial Lumen i que ara recupera Kalandraka amb noves il·lustracions de María Hergueta.

Es tracta d’una faula on a través de l’exemple d’uns pobles de conills s’aborda el tema del racisme i és que allí on ha nascut la Marcela els conills blancs són dominants, tenen accés a l’aigua més neta i l’herba més fresca així com a trepitjar als conills negres. Marcela ha nascut amb un ull estràbic i això li permet mirar cap amunt, cosa que mai no fan els altres conills negres, i és així com s’adona que el seu no és un món idíl·lic sinó que hi ha uns que  dominen i  altres que són dominats i que ella no hi està d’acord. Decideix marxar i arriba a un altre poble on tot és al revés del seu, és a dir els negres són els dominants i els blancs els dominats i és clar per més que això la beneficiï la Marcela no hi pot estar d’acord. Voleu saber com continua?


M’ha agradat molt l’ús que l’autora fa de l’estructura paral·lela al voltant dels conills blancs i negres, així com la descripció de la protagonista i de les característiques que la fan especial. He trobat també que les il·lustracions són molt encertades, juguen amb el realisme quan ens presenten als conills i amb els colors, amb un clar predomini del groc, perquè serà?

Us el recomano molt especialment per fer-ne una lectura compartida, pot ser molt educatiu compartir les aventures de la Marcela i fer-ne una extrapolació al món real.


VECCHINI, Silvia. La Meva troballa. Sant Feliu de Guíxols: Tramuntana, 2016. I1 TRA

“Si vull encendre’l, de vegades, he d’apagar una altra cosa. Per a que funcioni al màxim, va bé tenir alguna cosa per mirar, com una finestra o un llibre. És còmode perquè et pot acompanyar a tot arreu: quan anem en cotxe, per exemple, produeix pensaments molt interessants...”

Així comença aquest preciós àlbum il·lustrat on la protagonista ens va parlant plana a plana de les virtuts i qualitats d’aquesta gran troballa que ha fet. I la veritat és que és una delícia anar passant les pàgines per descobrir les acolorides il·lustracions que acompanyen el text ple de poesia i de misteri ja que fins arribar a la darrera no descobrirem quina ha estat aquesta troballa.

Us el recomano molt especialment, m’ha encantat el seu missatge i penso que pot ser una bona oportunitat per jugar a endevinar quina és la troballa del títol. Ens pot proporcionar molts moments de diversió i també de reflexió!.


Share/Bookmark