Cercar

Infantils recomanats


DIOS, Olga de. Monstruo rosa. Zaragoza: Apila Ediciones, 2016.RECEPTES PARES I1 API

Aquest àlbum multipremiat: guanyador del Premio Apila Primera Impresión 2013 al millor projecte d’autor novell, Premio Aurelio Blanco 2013 al millor projecte en la Família d’Arts aplicades al llibre de la comunitat de madrid i guanyador del Golden Pinwheel Award, en la categoria de millor àlbum infantil  internacional a la Shanghái Children´s Book Fair 2013 és una preciosa història sobre la diferència i la diversitat.

“Antes de nacer ya era diferente a los demás. Era ROSA y los demás eran blancos... era grande y los demás eran pequeños” però aquest fet de ser diferent no l’amoïna, té sentit de l’humor per estar sempre content i atreviment per emprendre un viatge i descobrir nova gent, nous espais i paisatges, també molt diferents.


M’ha agradat molt la manera tan simple d’explicar la història, que fa que els més petits la puguin comprendre amb facilitat. L’acompanyen unes il·lustracions que van guanyant en colors i detalls a mesura que avancem en el viatge del Monstre Rosa.

Us el recomano per parlar de la diferència i la diversitat des d’un punt de vista creatiu i optimista.



GARLAND, Sally Anne. ¡Mío!: [no siempre es fácil compartir]. Madrid: Jaguar, cop. 2014. RECEPTES PARES I1 MIA

Àlbum il·lustrat amb el que tots ens podem sentir identificats ja que no sempre és fàcil compartir el que és teu. 

La protagonista de la història és una conilleta que rep la visita del seu cosinet; la seva mare i la seva tia li expliquen que és petit i que comparteixi jocs amb ell, però no és tan senzill; més aviat es torna tot una bogeria quan el petitó no para de seguir-te i de voler fer tot allò que tu fas. Finalment la conilleta se’n cansa i desitja vivament que el seu cosí marxi i la deixi tranquil·la, però quan arriba el moment i ell li agraeix que hagi compartit els seus jocs s’adona que tot és més divertit quan es comparteix.


Us el recomano perquè pot ser un bon recurs educatiu però a més a més té unes boniques il·lustracions i una lletra gran i clara que pot ser llegida per primers lectors.



FERNÁNDEZ REY, Anabel. Som amics? Pontevedra: Kalandraka, 2016. RECEPTES PARES I1 KAL

Àlbum il·lustrat adreçat als primers lectors, però que per la seva qualitat i missatge es podria recomanar a qualsevol edat.

Ens explica l’amistat que neix entre un nen i un ós, dos protagonistes molt diferents però que es poden complementar. La història s’estructura des del punt de vista del nen i després de l’ós, mostrant els punts de vista, desitjos i necessitats de cadascun davant de situacions quotidianes i que els porten a adonar-se que la veritable amistat consisteix a donar, cooperar i a ser generós en comptes d’egoista.

M’ha agradat molt com es combinen perfectament la il·lustració de tons suaus, perspectives diverses i molta expressivitat amb textos breus on cadascun dels amics verbalitza els seus desitjos. Us el recomano com una petita joia que hauria de formar part de la vostra biblioteca!


Share/Bookmark