Cercar

Infantils recomanats



BLAKE, Quentin. Les Butxaques de l'Angèlica. Pontevedra: Kalandraka, 2016. I1 KAL

“L’Angèlica Coll és la nostra veïna; té un abric lila que és tot ple de butxaques, fondes, tan fondes, com el fons d’una mina. Hi té una butxaca per als ratolins, una altra per als bocins de formatge i una amb mocadors amagats ben endins, per si amb un esternut et descompon la imatge...”

Qui ens presenta aquesta veïna tan especial són dos infants per a qui la seva veïna és una persona molt estimada, que els ofereix tot un món fantàstic sortit de les butxaques del seu abric màgic. I és que d’allí surten objectes, animals i tot de coses divertides i motivadores, que omplen d’alegria i diversió als infants.

Les il·lustracions de Quentin Blake, de traç característic, combinen perfectament amb el text i ens posen un somriure als llavis. Què us sembla, anem a descobrir què hi duu l’Angèlica a les butxaques?

Tastet  


YEOMAN, John. Las Lavanderas locas. Barcelona [etc.]: Océano Travesía, cop. 2009. RECEPTES PARES I2 OCE

“Había una vez siete lavanderas. Cada día bajaban al río con cestos llenos de ropa sucia. Sus nombres eran...”

Així comença aquesta història amb aires de conte tradicional que es va donar a conèixer el 1979 i que ara ha estat reeditat en format d’àlbum per Océano Travesia i que no ha perdut gens de vigència. Ens explica el dia a dia d’aquestes set dones que van al riu a fer la bugada, que tenen un cap egoista i tirà que en comptes d’agrair-los la bona feina que fan no para d’exigir-los que treballin més i més fins que se’n cansen i es revolten. A partir d’aquell moment les esbojarrades bugaderes seran el terror de la comarca fins que ...

M’ha divertit la manera en què se’ns explica la història de set dones explotades que finalment es rebel·len, trenquen amb els estereotips que marca el seu gènere i troben finalment la llibertat i la felicitat. 


Us el recomano perquè continua sent necessari reivindicar la igualtat de gènere i trencar els estereotips que associen actituds i treballs amb el gènere al que es pertany. És un àlbum que amb un ritme àgil i tocs d’humor diverteix i fa pensar. Les il·lustracions de Quentin Blake poden servir per fixar l’atenció dels més petits quan expliquem la història a part d’enriquir el text amb tot de detalls. Us recomano també que us fixeu en l’escena final on l’il·lustrador barreja homes i dones fent diferents tasques amb alegria.  


Share/Bookmark