Cercar

Infantils recomanats



DENY, Madeleine. Mis primeras actividades de calma y concentración: con mandalas para tocar: de 3 a 6 años. Barcelona: Edebé, 2017. I Cos humà

Sembla que l’estrès impregna la vida quotidiana de tothom, no només dels adults, i cal trobar la manera d’aportar-hi calma per tal d’establir un equilibri que faci la nostra vida més còmoda i sobretot més feliç.  Aquest llibre, pensat per a infants d’entre 3 i 6 anys, ens fa diverses propostes per ajudar-los a canalitzar la seva energia, millorar la seva concentració i relaxar-se quan estan sobreexcitats. 

Està dividit en tres grans apartats, que a més tenen diferents colors: verd per a la relaxació, blau per a la concentració i rosa per estimular els sentits. Cadascun dels apartats  proposa activitats com seguir un camí amb el dit o buscar la sortida d’un laberint, exercicis de respiració, observació  o ioga i uns mandales per tocar. Les propostes són senzilles i molt adequades per a les edats recomanades.



Us el recomano perquè en un món tan estressat com el que vivim aquesta proposta m’ha semblat molt interessant i també molt útil. Pot ser de gran ajuda per a pares i educadors que busquen eines per afavorir la relaxació i  ajudar als infants a incorporar-les per aprendre a resoldre situacions d’ansietat. El seu format en tapa dura, els fulls gruixuts i l’espiral com enquadernació fa que el puguem deixar en mans dels petits sense patir en excés per si el malmeten.  

Us convido a gaudir-ne en família, segur que us fa compartir bons moments i us serveix també a vosaltres en algunes situacions complicades. Així doncs Keep calm i ...


VELTHUIJS, Max. El Drac vermell. Barcelona [etc.]: Libros del Zorro Rojo, 2016.
I2 ZOR

“En un petit país a l’extrem del món hi havia un poble que vivia en pau, sense gaires maldecaps. Amb una mica d’esforç, tothom obtenia el que necessitava...El temps passava molt a poc a poc i, en realitat, mai no hi havia cap fet gaire emocionant...” fins que un dia un pagès es va trobar que el seu camp de blat estava arrasat, una altre dia va començar a sortir foc del bosc i en anar-hi els bombers es van trobar amb un drac, que potser no era tan temible ja que es deixà detenir pels bombers. Llavors tothom intentarà treure’n profit, el general el voldrà convertir en una arma de guerra, l’alcalde el voldrà exhibir però cap d’aquestes propostes arribarà a bon terme perquè no es compta per a res amb la voluntat del drac. Fins que arriba la proposta del professor que combina els interessos de la gent del poble i els del drac i per tant fa feliç tothom.

Us recomano molt especialment aquest àlbum que va guanyar el Premi Pinzell d’Or concedit per l’Acadèmia de les Belles Arts d’Holanda al 1973. Llavors, el conte va esdevenir un referent de la no-discriminació i el respecte a les diferències i avui encara ho continua sent. En Max Velthuijs, el seu autor, va ser dissenyador gràfic i dibuixant de vinyetes polítiques fins que va decidir dedicar-se només als llibres infantils. Va rebre el Premi Andersen el 2004. Al final del llibre trobareu una pàgina dedicada a explicar la seva vida i obra.



El drac vermell és una història plena de tendresa amb unes il·lustracions molt coloristes on predomina el vermell del drac. Feu-li un raconet entre les vostres lectures, estic segura que us emocionarà, paraula de bibliotecària!


Share/Bookmark