Divendres 26, a les sis de la tarda, vam tenir la darrera trobada 2016-2017 dels clubs de lectura infantil i juvenil. I per celebrar-ho, vam comptar amb la visita de l'escriptora Maite Carranza i amb la presència del regidor de cultura Lluís Abella.
Primerament vam fer una petita presentació de la biografia de la Maite Carranza amb una reconeguda trajectòria com a escriptora i guionista i que escriu tant per infants, joves i adults.
La Maite fa 31 anys que és escriptora i ens va explicar d'on li sorgien les idees per escriure, sobretot de les seves vivències personals. I com s'inspirava per fer els personatges. La feina de guionista també l'havia ajudada molt a crear personatges i thrillers com a Paraules emmetzinades, el seu llibre més rodó i premiat.
També ens va parlar d'altres llibres. Els que havíem llegit als clubs: Víctor i els vampirs i Frena, Càndida, frena!. Ambdós en el seu estil més reconegut fresc i humorístic.
Víctor i els vampirs és el primer llibre d'una col·lecció per a darrer cicle de primària, il·lustrada a manera de còmic per Agustín Comotto i protagonitzada pel Víctor, un nen una mica "friqui". Volgudament per l'escriptora, amb les seves aventures aprenem moltes coses sobre el món. La Maite en aquest punt, ens va explicar que aquesta col·lecció havia nascut per dedicar-la al seu fill petit amb qui s'inspirava el personatge.
A Frena, Càndida, frena!, ens trobem davant un llibre juvenil que explica les vivències personals de la seva protagonista -una noia molt decidida, la Càndida-, en el seu dia a dia. Aquest llibre publicat als anys noranta ha estat "rejovenit" per l'escriptora que també n'ha publicat el 2016 la segona part: Calla, Càndida, calla!. Aquí, la Maite ens explicava que Frena, Càndida, frena havien estat petits relats publicats setmanalment en un diari i que després, animada per la seva editora, els havia transformat en una novel·la arran de la força que desprenia el personatge de la Càndida de tarannà guanyador.
I finalment, ens va comentar el seu darrer llibre, Premi Vaixell de Vapor 2016: La pel·lícula de la vida. La Maite ens va explicar que els llibres són com els fills, que a mida que van creixent es van emancipant. I que aquest darrer llibre és com el fill petit que encara és a casa i per tant, el més mimat i el que rep més atencions. La pel·lícula de la vida posa de manifest la pobresa infantil a través de la història de dos germans que veuen com la seva vida canvia radicalment arran de la crisi. És un llibre que defuig de l'estil humorístic al qual ens té acostumats la Maite per recrear una història realista i emotiva. Els components del club que l'havien llegit hi estaven d'acord: "És un llibre molt emotiu que et fa plorar una miqueta".
Per finalitzar la trobada, la Maite va dedicar una estoneta a signar llibres.
Us donem les gràcies a tots per la vostra assistència, i tornem a partir de l'octubre amb una nova edició dels clubs de lectura. Molt bon estiu!
índex econòmic a peu de carrer
Fa 3 hores
0 comentaris :
Publica un comentari a l'entrada