Cercar

Infantils recomanats


DUBUC, Marianne. L'Arca dels animals. Barcelona: Joventut, 2016.BEBETECA I1 JOV

Àlbum de petit format i fulls de cartró plastificat que ens explica la història del diluvi universal i el salvament dels animals per part de Noè i de la seva arca:
"Xim! Xim! Mira! Comença a ploure. Al començament plou poc, però després..."


Sort en tenen els animals de l’arca que els aixopluga. Tanmateix estar tots junts i tancats en un espai tan limitat fa que hi hagi discussions i malentesos. Finalment deixa de ploure i sabeu com s’acaba la història?

Marianne Dubuc, llicenciada en disseny gràfic per l’escola de disseny de la UQAM (Quebec, Canadà) és l’autora i il·lustradora d’aquest àlbum. Va aconseguir l’èxit internacional amb El carnestoltes dels animals, els drets del qual han estat venuts a més de 15 països. Ha rebut diversos premis el més recent dels quals és el Governor General's Literary Award atorgat per The Canada Council for the Arts, el 2014.


M’ha agradat molt la manera com ens explica la història amb textos breus i senzills, acompanyats d’il·lustracions que ens van mostrant tot el que passa a dintre i a fora de l’arca, així com l’alegria dels animals en ser aixoplugats i el seu enuig a mesura que va transcorrent el temps i no para de ploure. Mireu les expressions de tots ells, la manera que tenen de passar l’estona. Segur que us arrenquen un somriure!


JADOUL, Émile. Fora d'aquí, mosca! Barcelona: Baula, 2016. BEBETECA I1 DES

Àlbum il·lustrat de la col·lecció Descobreix que agrupa llibres amb pàgines de cartró gruixut, solapes i textures que afavoreixen la interacció i la descoberta amb els petits lectors.

La protagonista d’aquest títol és sí, una mosca. Ella es va trobant amb diferents animals, que s’amaguen darrera la solapa i tan sols mostren una part del seu cos, tot just la que crida l’atenció de la mosca. S’hi posa al damunt i rep en resposta aquest: Fora d’aquí, mosca! que dóna títol a l’àlbum. Bé, potser no tots els animals li diuen fora, n’hi ha un a qui les mosques agraden moltíssim, són el seu menjar preferit. Vols saber quin animal és? I si la mosca aconsegueix escapolir-se?

Us recomano aquest àlbum per a primers lectors, les seves fulles de cartró plastificat les fan aptes per a ser manipulades per les mans dels més petits, les textures segur que també els resulten molt atractives i la història és divertida i amb un final sorprenent. Què més es pot demanar!


Share/Bookmark