Cercar

Infantils recomanats


LITCHFIELD, David. L'Ós i el piano. Barcelona: Blume, 2016. RECEPTES I1 BLU

L’editorial Blume publica el primer llibre de l’il·lustrador David Litchfield, que és una tendra història d’exploració i pertinença.

“Un dia, al bosc, un osset va trobar una cosa que no havia vist mai. Oh! Què deu ser aquest objecte tan estrany?. Va pensar. Amb cautela, el va començar a palpar amb aquelles potes rabassudes. CLONC!” Inesperadament aquella cosa tan peculiar va fer un soroll... que va començar sent molt desgradable però com que l’osset no parava de tocar-lo va anar canviant fins arribar a ser sons preciosos. L’osset mentrestant havia anat canviant i transformant-se en un ós gran, fort i pelut que quan tocava el piano se sentia molt feliç i feia feliços també als altres ossos que cada nit feien una rotllana per escoltar les melodies que sorgien d’aquell objecte estrany. 

“Una nit, una nena i el seu pare van aparèixer a la clariana. Van explicar a l’ós que aquell objecte tan estrany era un piano i que els sons que produïa eren música” i li van proposar d’anar amb ells a la ciutat on podria tocar pianos de cua davant d’un munt de gent i embadalir-los amb les seves melodies. Després de molt pensar l’ós va marxar amb ells i es va convertir en un gran concertista que omplia auditoris i guanyava premis, però tanmateix s’enyorava. Trobava a faltar el boc, els seus amics i un bon dia va decidir ... 


M’ha encantat aquest àlbum amb unes precioses il·lustracions que et transporten als diversos paisatges i sentiments. És una història amb la que ens podem sentir molt identificats, tots volem perseguir els nostres somnis però a la vegada enyorem allò que hem deixat de banda. Li feu un raconet entre les vostres lectures? 



BLACKBURN, Katie. L'Osset dormilega i el secret del son. Barcelona: Estrella Polar, 2016. I Valors i sentiments

“Anem a dormir? Arrauleix-te aquí, que t’explicaré una història sobre un osset que es deia Dormilega i que volia dormir però no sabia com.”

Aquest és l’inici d’un àlbum pensat per ajudar a conciliar el son. Ja sabem que els infants en general sempre troben excuses quan es tracta d’anar a dormir i un cop al llit requereixen atenció perquè tenen set, tenen pis, volen el llum obert, etc. Així que aquí tenim un bon recurs per fer aquesta tasca més fàcil: una història pensada per a ser llegida en veu alta, que juga amb l’entonació, que té ritme, cadència, repeticions i juga també amb la respiració i els silencis. A mesura que va avançant la narració sembla que nosaltres també ens deixem acaronar per les paraules, pel clima de tranquil·litat i de seguretat –estem envoltats de persones que ens estimen-. Si a més anem fent els exercicis que ens suggereix sentirem com la calma ens va envaint i “el secret del son ens va envoltant mentre respirem profundament, a poc a poc, agafar aire... i ... deixar-lo anar...”  

Us recomano aquesta història calmada que fa servir tècniques de relaxació i que està acompanyada per les il·lustracions de Richard Smythe que reflecteixen la natura i la dormició dels personatges. Us deixeu embolcallar per la calma de la nit?


Share/Bookmark